Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Motiva Oy Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin toimeksiannosta. Palaa otsikoihin
Teemoina kyselyssä olivat liikenne, ruokailu ja asuminen, jotka muodostavat valtaosan hiilijalanjäljestämme. Kysely oli auki 19.1.–19.2.2021. Hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla.
Kyselyn teemat liikenne, ruokailu ja asuminen koskettavat jokaisen suomalaisen arkea ja muodostavat myös valtaosan hiilijalanjäljestämme. Kyselyssä esitetään erilaisia mahdollisia päästöjä pienentäviä toimenpiteitä ja tiedustellaan niiden vaikuttavuutta vastaajan toimintaan sekä hyväksyttävyyttä. Lisäksi omia ajatuksiaan voi avata syvällisemmin avoimissa vastauksissa.
Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisee strategian 9. maaliskuuta 2021. Lisäksi ministerit kuulivat edellisen ilmastopolitiikan pyöreän pöydän viestejä toimialojen vähähiilitiekartoista ja valmistautuivat hallituksen puoliväliriiheen huhtikuussa.
Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Motiva Oy Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin toimeksiannosta. Palaa otsikoihin
Strategiaa valmistellaan valtioneuvoston yhteisenä projektina, jossa ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö sekä valtiovarainministeriö. Lisäksi hyödynnetään laajasti ministeriöiden alaisten virastojen asiantuntemusta.
Lisätietoja: ympäristöministeriö erityisasiantuntija Miia Berger miia.berger@ym.fi puh. 029 525 0265 Motiva Oy asiantuntija Elli Saari (kokeilijoiden yhteystiedot) elli.saari@motiva.fi puh. 050 359 3385 Lue lisää kuntien ilmastokokeiluista Liikkuminen ja liikenne Porin kaupunki: Cation Oy: Lappeenrannan kaupunki: Ilmastoneuvonta- ja kasvatus: Lääkärin sosiaalinen vastuu ry: Avanto Insight
Teemoina kyselyssä olivat liikenne, ruokailu ja asuminen, jotka muodostavat suurimman osan Suomen kulutusperusteisista päästöistä ja koskevat arkielämää. Kyselyssä vastaajat arvioivat eri toimenpiteiden hyväksyttävyyttä ja vaikutuksia omaan toimintaansa. Kyselyyn valitut toimenpiteet edustavat tyypillisimpiä ohjauskeinoja, kuten informaatio-ohjausta ja taloudellista ohjausta.
Eri tukimuotojen vertailu on helpompaa, kun nämä seikat ovat selvillä”, sanoo ryhmäpäällikkö Vesa-Pekka Heikkilä Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta. ELY-keskuksen avustusta voi saada uudesta lämmitysmuodosta riippuen 2 500 tai 4 000 euroa, ja se on käytettävissä sekä laite- että työkustannuksiin.