Siirry sisältöön

37 hakutulosta

Investointituki edistää vuoteen 2030 ulottuvan kansallisen energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Se edistää Suomen energiajärjestelmän vähähiilisyyttä, uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa ja terveellistä elinympäristöä. Kivihiilestä luopuminen vähentää kasvihuonekaasujen lisäksi myös rikkidioksidi-, raskasmetalli- ja muita päästöjä.
19.11.2020 10.00 TEM: Seitsemälle hankkeelle yhteensä 33,2 miljoonaa euroa investointitukea suuriin uuden energiateknologian demonstraatioihin Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 17.11.2020 yhteensä 33,2 miljoonaa euroa investointitukea seitsemälle uusiutuvan energian suurelle demonstraatiohankkeelle.
Kunta-alalle on oma sopimusjärjestelmänsä, jonka tavoitteena on integroida energiatehokkuus, energiansäästö ja uusiutuvan energian mahdollisimman kattava hyödyntäminen kunnan normaaliin arkeen ja käytössä oleviin johtamisjärjestelmiin. Liittyvä kunta, kaupunki tai kuntayhtymä sitoutuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen.
17.12.2020 11.00 Energianeuvonta kampanjoi taloyhtiöille Motiva ja alueelliset energianeuvojat kampanjoivat energiatehokkuudesta ja uusiutuvalla tuotetun energian käytön lisäämisestä taloyhtiöissä tammikuusta alkaen. Samalla Motivan taloyhtiöille suunnatut verkkosisällöt uudistuvat ensi vuoden alussa.
Energiatehokkuus kytkeytyy moniin hyötyihin Oheishyötyjen taloudellisen arvon määrittäminen on hankalampaa kuin suorien energia- tai kustannussäästöjen laskeminen. Ne ovatkin harvoin edes mukana laskelmissa, kun tarkastellaan energiatehokkuusinvestointien kannattavuutta. Tämä voi aiheuttaa toimenpiteen kannattavuuden aliarvioimisen.
Tarvittava lähes olematon tai erittäin vähäinen energian määrä olisi hyvin laajalti katettava uusiutuvista lähteistä peräisin olevalla energialla, mukaan lukien paikan päällä tai rakennuksen lähellä tuotettava uusiutuvista lähteistä peräisin oleva energia. EPBD:n 3 artiklassa vahvistetaan menetelmä rakennusten energiatehokkuuden laskentaa varten.
Energiansäästöviikko onkin herättänyt tarkkailemaan koko perheen toimintatapoja, kun lapset ovat toistuvasti muistuttaneet energia-agenttitehtäviä tehdessään esimerkiksi valojen tai turhaan päällä olevien sähkölaitteiden sammuttamisesta.
Asuinrakennusten omistajia kannustetaan tekemään energiatehokkuutta parantavia korjauksia muun muassa energia-avustuksella, jota on tarjolla yhteensä 100 miljoonaa euroa vuosina 2020-2022. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustukset.
Energiansäästöviikko onkin herättänyt tarkkailemaan koko perheen toimintatapoja, kun lapset ovat toistuvasti muistuttaneet energia-agenttitehtäviä tehdessään esimerkiksi valojen tai turhaan päällä olevien sähkölaitteiden sammuttamisesta.
Rakentamisen laatuun on kiinnitettävä enemmän huomiota suunnittelussa sekä rakennustyön johtamisessa ja valvonnassa, jotta asetetut terveellisyys-, turvallisuus-, energia- ja ympäristötavoitteet saavutetaan.