Siirry sisältöön

17 hakutulosta

Yhteensä Taulukko 2: Organisaation sähkönkulutus vuosina 2009-2013 Kiinteistö Yksikkö 20 09 MWh 20 10 MWh 20 11 MWh 20 12 MWh 20 1 3 MWh [Kiinteistö 1] MWh [Kiinteistö 1] MWh/hlö [Kiinteistö 2] MWh [Kiinteistö 2] MWh/hlö [jne.] Yhteensä MWh Keskiarvo MWh/hlö Taulukko 3.
Vuositasolla sähkönkulutus on pysynyt edellisvuoden tasolla. Paineilman tuotannon ja käytön vuotuiset kustannukset vuodelta 2004 on esitetty taulukossa 5. 46 Taulukko 5. Paineilman kustannukset 2004.
Kylmäenergiaa käytetään tuotantolinjojen prosessijäähdytyksiin sekä kylmävarastojen jäähdyttämiseen. 1.2 Energiatehokkuus ja säästöpotentiaali Taulukossa 1 esitetään kohteen nykyinen kylmäenergian sähkönkulutus sekä sähkön, lämmön ja vedensäästöpotentiaalit toimenpiteillä, joiden takaisinmaksuaika on alle 10 vuotta sekä tarvittavat investoinnit.
ORC-prosessin sähkönkäyttövaikutuksia määriteltäessä on syytä muistaa, että ORC-prosessia käytettäessä ei tarvita nykyistä jäähdytystornikiertoa, jolloin sekä kierron pumppauksen että jäähdytystornien puhaltimien sähkönkulutus jää pois.
Näiden vuotuinen sähkönkulutus on liki 175 GWh. Jäähdytyksen sähkönkulutuksen on myös arvioitu kasvavan: uudisliikerakennuksista 95 %:ssa on jäähdytystä. Ajantasaiset toimintaselostus ja huoltokirja Jäähdytysjärjestelmän käyttö suunnitellusti edellyttää selkeää toimintaselostusta, jonka pystyy liittämään rakennusautomaatiojärjestelmään.
Sitran selvityksessä arvioidaan, että sähkönkulutus tulee kaksinkertaistumaan nykyisestä 2050-luvulle mentäessä (Roques & kump, 2021). Kasvavaan hiilineutraalin sähkönkulutukseen vastataan Suomessa ennen kaikkea moninkertaistamalla tuulivoimantuotanto.
Kuljettimien tarvitsema sähkönkulutus on pieni verrattuna uunin energian kokonaiskulutukseen. Kuljetin aukot ovat uunin lämpötekniikan osalta ongelmallisia. Niistä pitää tehdä mahdollisimman pienet, jotta tuotanto mahtuu niistä sisälle ja niiden haittavaikutukset olisivat vähäiset.