Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Uusiutuva energia Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa.
ilmastopolitiikan suunnitelma | ym.fi Kolumni: Energia- ja ilmastostrategia valmistelussa – puhtaat investoinnit avainasemassa | tem.fi Palaa otsikoihin
Suomen kansallinen energia- ja ilmastostrategia valmistuu keväällä 2025. Silloin saadaan hallituksen linjaukset tavoitteiden saavuttamiseksi tehtävistä uusista toimenpiteistä ja täsmennetyt arviot niiden vaikutuksista energiankulutukseen ja kasvihuonekaasupäästöihin.
Kansallisesti työtä ohjataan muun muassa energia- ja ilmastostrategian toimenpideohjelmilla ja kansallisella lainsäädännöllä. Suomessa päästövähennyksiin pyritään myös vapaaehtoisin keinoin muun muassa energiatehokkuussopimuksien ja energiakatselmusten avulla.
Energiatehokkuussopimukset Vapaaehtoisuuteen perustuvien energiatehokkuussopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.
Lisää aiheesta: Kansallinen energia- ja ilmastostrategia vuoteen 2030 (pdf) (315 KB) Hajautetun uusiutuvan energiantuotannon potentiaali, kannattavuus ja tulevaisuuden näkymät Suomessa (pdf) (1.7 MB) (Pöyry Management Consulting Oy, 2017) Vesivoiman merkitys Suomen energiajärjestelmälle (pdf) (2.5 MB) (ÅF-Consult Oy 2019) Selvitys Suomen alle 5 MW vesivoimalaitosten sekä niihin välittömästi
Energia- ja ilmastostrategia sisältää sekä energiapolitiikan että päästö- ja nielulinjaukset. Siinä tarkastellaan myös ilmastonmuutokseen sopeutumista. Strategian valmistelun yhteydessä linjataan hallitusohjelman mukaisesta päästövelan lyhennysohjelmasta, jonka tarkoituksena on vuosikymmenen alusta lähtien kertyneen päästövelan kääntäminen laskuun.
Kansallinen energiapolitiikka (Kansallinen energia- ja ilmastostrategia 2030) ohjaa liikenteen päästövähennystoimenpiteitä erityisesti tieliikenteeseen, jossa päästövähennyspotentiaali on suurin.
(Lähde: Kainuun metsäohjelma 2016–2020, Tiivistelmä) 2.4 Kaupungin omistusosuus energiayhtiöissä Kaupunki omistaa 51 % Kuhmon Energia Oy:n osakkeista ja Kuhmo Oy omistaa 49 %.