Siirry sisältöön

15 hakutulosta

. – Ilmastonmuutoksen hillintä ja kestävä kehitys sisältyvät vahvasti hallituksen tavoitteisiin. Näiden ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että talouden ja yhteiskunnan uudistumiseen tarvittavat investoinnit käynnistetään ja ne löytävät markkinoilta rahoitusta.
Se tarkoittaa suomalaisyrityksille yhtäaikaisia investointitarpeita sekä ilmastonmuutoksen hillintään että siihen sopeutumiseen. EK on teettänyt konsulttiyhtiö Deloittella selvityksen, jossa tarkasteltiin ilmastonmuutoksen aiheuttamia liiketoimintavaikutuksia ja riskejä vuoteen 2050 mennessä.
Tavoitteena on yhdessä edistää kestävän kehityksen tavoitteita etsimällä ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.
Työkaluja ilmastonmuutoksen hillintään Suurin muutos nykyiseen maankäyttö- ja rakentamislakiin on ilmastonmuutoksen hillinnän tuominen osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Laki ohjaa rakentamaan vähähiilisesti, eli huomioimaan rakennuksen koko elinkaaren aikana syntyvät ilmastohaitat ja -hyödyt. Käytännössä tämä tapahtuu uuden lain nojalla myöhemmin annettavilla asetuksilla.
Ympäristöministeriön rahoitusta myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille, joissa kokeillaan ja kehitetään uusia keinoja ilmastonmuutoksen hillintään tai siihen sopeutumiseen. Ohjelman soveltamisala on laaja. Hankkeet voivat käsitellä mm. tietokantoja ja hiililaskureita, suunnittelua, energiatehokkuutta tai rakentamisen prosesseja.
Enemmistö (79 %) vastaajista on sitä mieltä, että Suomi voi parantaa kilpailukykyään panostamalla ilmastonmuutoksen hillintään esimerkiksi kehittämällä osaamista ja uusia teknologisia ratkaisuja.
Enemmistö (79 %) vastaajista on sitä mieltä, että Suomi voi parantaa kilpailukykyään panostamalla ilmastonmuutoksen hillintään esimerkiksi kehittämällä osaamista ja uusia teknologisia ratkaisuja.
17.1.2020 9.00 Kuntien ilmastojohtamisen reseptikirja julkaistaan 5.2.2020 Kunnilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ilmastotavoitteet ovat usein kunnianhimoisia, mutta niiden vieminen käytäntöön on haastavaa. Jotta ilmastotavoitteisiin päästäisiin, kunnat tarvitsevat tukea ja hyviä esimerkkejä, miten toiminta tulee organisoida.
Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii panostuksia energiatehokkuuteen ja päästöttömyyteen; Suomea ohjaavat tähän myös esimerkiksi EU:sta tulevat velvoitteet ja kansallinen ilmasto- ja energiastrategia.
. • Tavoitteet voivat liittyä esim. energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen, ilmastonmuutoksen hillintään sekä haitallisten aineiden käytön ja päästöjen vähentämiseen hankintojen avulla. • Tavoitteena voi olla, että tavaroiden ja palveluiden tuottamisessa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja työelämän perusoikeuksia. • Tavoitteena hankintaprosessien tehostaminen ja kilpailuolosuhteiden