22 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Kiinteistö- ja palveluala Lisätietoa kiinteistöjen energiatehokkuudesta: Kiinteistön energiankäyttö Energiatehokas ammattikeittiö Energiatehokas hiihtokeskus Ilmavirtojen säädöt ja tarkastukset palvelukiinteistöissä -opas Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Kiinteistön energiatehokkaat sähkötekniset ratkaisut Lämpöpumppujen huolto-ohje Paranna ja ylläpidä loma-asumisen energiatehokkuutta
Kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseksi voi myös harkita esimerkiksi energiapalveluyrityksen tarjoaman ESCO-palvelun käyttämistä silloin, kun se on energiaa säästävien ratkaisujen tekemiseksi esim. rahoitusjärjestelyjen vuoksi tarpeellista tai tarkoituksenmukaista.
Takaisin Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa Julkaisun kieli Suomi Laajuus 22 sivua Julkaisuvuosi 2018 Lataa Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa Kuvaus Teollisuuskiinteistöjen ilmastointi kuluttaa merkittävän osan teollisuuskiinteistöjen energiankäytöstä.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Teollisuus » Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa
Katselmustietojen säännöllinen päivittäminen tärkeää Aikaisemmin kohteissa tehtyjen katselmusten tietoja on tarpeellista jatkuvasti, esimerkiksi vuosittain, päivittää ja täydentää samalla, kun kohteessa seurataan toteutetun katselmuksen jälkeen energiankäytön ja energiatehokkuuden muuttumista ja kehittymistä ja tehtyjen tehostamistoimenpiteiden vaikutuksia.
Alueen kiinteistöjen lämmityksen energiankäyttö (2016) 19 Lämmitysenergian lähteet GWh/vuosi 3% 21 % 29 % 23 % 24 % Kaukolämpö Öljy Sähkö Puu Maalämpö KUVA 11. Jämsän alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Öljylämmitystä käytetään rakennustilastojen mukaan Jämsässä asuinrakennuksissa, etenkin pientaloissa (40 % lämmitettävistä neliöistä).
Niiralan Kulma on myös kehittänyt lämmön, sähkön ja veden kulutusseurantajärjestelmiään ja rakentanut tapoja kiinteistöjensä etähallintaan ja automaatioon.
Sen tavoitteena on korjausrakentamisen ja kiinteistöjen kunnossapidon osaamisen, luotettavuuden ja arvostuksen nostaminen kokonaisuutena.
Alueen kiinteistöjen lämmityksen energiankäyttö (2015) 1% 29% 27% Kaukolämpö Öljy Sähkö Puu Maalämpö 17% 27% KUVA 9. Alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Öljylämmitystä käytetään rakennustilastojen mukaan Pihtiputaalla asuinrakennuksissa (63 % öljyn kulutuksesta), etenkin pien- ja rivitaloissa, sekä liike-, toimisto- ja teollisuusrakennuksissa (26 % kulutuksesta).
Tavoite lasketaan liittymishetkellä käytössä olevasta normaalia toimintaa edustavan kalenterivuoden energiankäytöstä. Tavoite vuodelle 2025 vastaa 7,5 % liittyjän energiankäytöstä ja tavoite vuodelle 2020 vastaa 4 % liittyjän energiankäytöstä.