Siirry sisältöön

21 hakutulosta

. ‒ Koulutuskokonaisuus liittyy ilmastonmuutoksen hillintään. Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035. Suomessa päästövähennyksiin kaikilla yhteiskunnan sektoreilla, myös työkoneissa, ohjaa ilmastolaki, muistuttaa neuvotteleva virkamies Tuomo Kalliokoski ympäristöministeriöstä.
. – Ilmastonmuutoksen hillintä ja kestävä kehitys sisältyvät vahvasti hallituksen tavoitteisiin. Näiden ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että talouden ja yhteiskunnan uudistumiseen tarvittavat investoinnit käynnistetään ja ne löytävät markkinoilta rahoitusta.
Se tarkoittaa suomalaisyrityksille yhtäaikaisia investointitarpeita sekä ilmastonmuutoksen hillintään että siihen sopeutumiseen. EK on teettänyt konsulttiyhtiö Deloittella selvityksen, jossa tarkasteltiin ilmastonmuutoksen aiheuttamia liiketoimintavaikutuksia ja riskejä vuoteen 2050 mennessä.
Ilmastonmuutoksen hidastaminen edellyttää, että alamme mitata toimenpiteiden vaikuttavuutta muutenkin kuin eurojen kautta. Kunnissa tämä tarkoittaa ilmastovaikutusten huomioon ottamista kunnan talouden vuosisuunnittelussa ja seurannassa sekä hankintojen johtamisessa.
Tavoitteena on yhdessä edistää kestävän kehityksen tavoitteita etsimällä ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.
Tarpeen mukaan käsitellään ilmastonmuutoksen hillinnän ohessa myös ilmastonmuutokseen sopeutumisen teemoja.
Taustalla tavoitteen asettamisessa on ilmastonmuutoksen hillintä ja pyrkimys kohti vähähiilisempää rakentamista. ”Kuntien rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä on merkittävä, ja puurakentaminen on yksi keino vähentää alueellisia päästöjä. Sillä voi myös vaikuttaa alueen työllisyyteen ja rakentamisen laatuun.
Suunnitelmien avulla varmistetaan osaltaan, että ilmastonmuutoksen hillinnän ja ilmastonmuutokseen sopeutumisen kansalliset tavoitteet saavutetaan. Ehdotuksen perusteella lakiin lisättäisiin Suomelle tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035.
Energiansäästöviikon juhlavuoden teema perustui ajatukseen, että jo pienillä teoilla voidaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään. Yrityksillä ja kunnilla on siinä suuri vastuu. Kampanjaviikko keräsikin kaikkiaan lähes 260 eri tahoa toteuttamaan energiatekoja. Mikä olisi teidän #energiateko?
Olen iloinen siitä, että Pohjoismaat näyttävät omalla mallillaan koko EU:lle, miten ilmastonmuutoksen hillinnän työkaluja voidaan kehittää yhdessä”, iloitsee ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen .