Siirry sisältöön

27 hakutulosta

Yhtenä esimerkkinä tällaisesta hallintajärjestelmästä on useita uuneja käyttävä tuotantolaitos, jonka uunien lämmitys on synkronoitu siten, ettei tietty tehotaso ylity. • Mitoita sähkömoottorit oikein ja vaihda vajaalla kuormalla käyvät sähkömoottorit pienempiin. • Estä muuntajien ja sähkömoottoreiden tyhjäkäynti. • Sammuta laitteet (esim. hitsauskoneet), kun niitä ei käytetä. • Vaihda
Muita tyypillisiä kohteita ovat tehdaskiinteistö sekä ilmanvaihdon ja käyttöveden lämmitys. Joskus talteenotettua energiaa on yli oman tarpeen tai omassa toiminnassa ei löydy järkevää lämmön käyttökohdetta.
Tällä edistetään tehokkaita lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä ja yhteistuotantoa. Arviointia varten on tehtävä kansallinen kustannus-hyötyanalyysi.
Vastusten mekaaniset mitat eivät saa vaihdella merkittävästi vastusten vanhetessa, sillä suuret muutokset mekaanisissa mitoissa aiheuttavat vastusten rikkoontumisen sekä vastusten irtoamisen tukirakenteista. 4.5.4 Uunin suora ja epäsuora lämmitys Suora lämmitys on lähes aina epäsuoraa tehokkaampi, koska lämmityksestä poistuu lämmönvaihtimen aiheuttama hyötysuhteen heikkeneminen.
. • Kiinteistöjen lämmitys ja muu energiankulutus • Joukkoliikenne ja kuljetuspalvelut • Sähkö Tuoteryhmäkohtaisia ohjeita Tarkempia tuoteryhmäkohtaisia ohjeita löydät Motivan hankintapalvelun tietopankista: http://www.motivanhankintapalvelu.fi/tietopankki.
Lämmön hankinnan parhaita käytäntöjä Bioenergia Osta lämpö valmiina Lämmön ostaminen palvelutoimintana on vaivaton ja kustannustehokas tapa hoitaa rakennuksen tai prosessin lämmitys. Lämmön kilpailuttaminen kannattaa. Hyvä lämmöntoimittaja voi olla paikallinen lämpöyrittäjä tai lämpöosuuskunta. Lämpöyrittämisellä on Suomessa jo perinteitä 1990-luvun alusta lähtien.
Välillisessä lauhdutuksessa ilmanvaihdon lämmitys voidaan toteuttaa esimerkiksi sarjaankytkennällä ulkolauhduttimen kanssa. Kuva 1. Perinteinen välillinen lämmöntalteenottojärjestelmä Suoraan ilmaan lauhduttavista järjestelmistä mainittakoon Kryothermin toimittama järjestelmä.
Muita tyypillisiä kohteita ovat tehdaskiinteistö sekä ilmanvaihdon ja käyttöveden lämmitys. Joskus talteenotettua energiaa on yli oman tarpeen tai omassa toiminnassa ei löydy järkevää lämmön käyttökohdetta.
Jatkossa Muulin avulla tullaan tutkimaan yhä enemmän energiavirtojen optimimaalista hallintaa, missä matkustamon lämmitys ja jäähdytys muodostaa oleellisen osan. Myös akuston pitäminen optimaalisessa lämpötilassa on välttämätöntä energiatehokkuuden ja akun eliniän kannalta.
Esim. ilmastointi, valaistus, lämmitys, jäähdytys, kuljetus, prosessit, tuotantolinja. 2.4 energiankulutus Kulutetun energian määrä. 2.5 energiatehokkuusjärjestelmä Osa organisaation johtamisjärjestelmää, joka sisältää energia-asioita koskevan organisaatiorakenteen, suunnittelun, vastuut, toimintatavat, prosessit ja resurssit kehittää, ottaa käyttöön, saavuttaa tavoitteet, tarkastaa