Siirry sisältöön

105 hakutulosta

Kerrostaloyhtiöissä kiinteistösähkönkulutukseen kuuluvat muun muassa ilmanvaihtokoneiden, hissien, keskuslämmitysjärjestelmän ja yhteisten tilojen valaistuksen sähkönkulutus.
SÄHKÖNKULUTUS • Selvittäkää taloyhtiösaunan käyttötarve ja keskittäkää saunavuorot. • Ryhtykää toimenpiteisiin, jos talon kylmäkellaria ei käytetä. • Vaihtakaa yhteisten tilojen ja pihan valaistus energiatehokkaampaan. • Tarkistakaa sähköisten sulanapitolämmitysten toiminta ja tarve. • Tarkistakaa autolämmitysten toiminta ja ohjaukset.
vaikutukset kotitalouksien sähkönkulutukseen – Oppeja satunnaiskokeiluista Julkaisun kieli Suomi Laajuus 71 sivua Julkaisuvuosi 2020 Lataa Informaatio-ohjauksen vaikutukset kotitalouksien sähkönkulutukseen – Oppeja satunnaiskokeiluista Kuvaus Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat vähentämään sähkönkulutusta etenkin talvikuukausina, jolloin sähkönkulutus
Oppaan avulla voit arvioida, millä tasolla kotisi sähkönkulutus on ja millä keinoilla voit vaikuttaa kulutuksen määrään ja ajoittamiseen.
Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Aurinkosähkö soveltuu erinomaisesti vesihuoltolaitoksille, sillä sähkönkulutus on suurimmillaan valoisaan aikaan. Mitä kannattaa huomioida suunniteltaessa aurinkosähkön hyödyntämistä?
Esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla voidaan vähentää lämmitysenergiankulutusta, mutta koska pumppu kuluttaa sähköä, nousee sähkönkulutus samalla jonkin verran.
Sähköä kuluu myös esimerkiksi kemikaalien syöttöön, mutta niiden sähkönkulutus on pieni. Talousveden puhdistuksen ja jakelun sähkönkulutukseen vaikuttavat eniten veden siirtoon tarvittavat pumppaukset. Vedenkäsittelyn tarve ja siihen kuluva energia riippuu raakavesilähteestä.
Kuvan data: Energialaskennan testivuodet nykyilmastossa – Ilmatieteen laitos Yleisesti ottaen aurinkosähköjärjestelmän hankinta on kannattavinta kohteissa, joissa sähkönkulutus on merkittävää kesäpäivinä. Esimerkiksi kauppakiinteistöissä kylmälaitteet kuluttavat suuria määriä sähköä vuodenajasta riippumatta.
Mitattavia tietoja voivat olla esimerkiksi sisäilman lämpötila, kosteus ja hiilidioksidipitoisuus, valaistustaso sekä lämpöenergian ja laitteiden sähkönkulutus. Antureilla on mahdollista havainnoida myös esimerkiksi läsnäoloa. Mittaustietoja tarkastelemalla voidaan myös arvioida laitteiden ja järjestelmän kuntoa sekä havaita mahdollisia vikatilanteita, kuten vesivuotoja.