Siirry sisältöön

33 hakutulosta

7.5.2020 8.15 YM ja Motiva Oy: Taloyhtiöille tekoälyneuvontaa energia-asioista Motiva on julkaissut väsymättömän Energia-assarin, joka opastaa taloyhtiöitä energiatehokkuuden parantamisessa. Tekoälybotti vastaa muun muassa lämmitykseen ja ilmanvaihtoon, energia-avustuksiin ja energiatodistuksiin liittyviin kysymyksiin sekä ohjaa kysyjät tarkemman tiedon lähteille.
31.8.2020 9.00 Tekoälybotti Energia-assari opastaa energia-asioissa Korona-pandemia siirsi monen taloyhtiön yhtiökokouksen syksyyn. Viimeistään syyskuun loppuun mennessä kokous olisi pidettävä. Energia-asiat ovat keskeinen asia kokouksessa, ja jokaisen osakkaan kannattaa olla niistä tietoinen. Motiva tarjoaa taloyhtiöille myös tekoälyneuvontaa energia-asioissa.
Ohjelma 13.00–14.15 Energia-avustukset: tietoa asuinrakennusten omistajille ja avustuksen hakijalle Energia-avustuksen tausta ja tarkoitus Jyrki Kauppinen , ympäristöministeriö Energia-avustuksen hakuun liittyvät asiat eri kohderyhmittäin Suvi Heikkinen , Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA Energia-avustuksen vaatimustason saavuttamisen laskenta korjaus- ja muutostöissä Mika
Toinen vaihtoehto on hakea energia-avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA). Energia-avustusta myönnetään monenlaisiin energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin, myös öljylämmityksen vaihtamiseen.
Energiavirasto, Oulun yliopiston ja SYKEn BCDC Energia -hanke, Motiva ja Porvoon Energia toteuttivat satunnaistetun tutkimuksen, jossa selvitettiin kaikille asiakkaille tarjolla olevan kulutustiedon, siihen liitetyn kulutustietojen vertailun ja energianeuvonnan vaikutuksia kotitalouksien sähkön kulutuskäyttäytymiseen.
Energia on näkymätöntä ja sen merkittävyyden huomaa vasta kun sitä ei ole. Itse sanakin on vaikea. Lasten mielessä energia voi käsitteenä mennä helposti sekaisin muiden käsitteiden kanssa, kun puhutaan vaikkapa energiapatukoista, energisyydestä ja toisaalta sähköenergiasta, Jokinen pohtii.
Talvikuukausina energianeuvonta johti sähkönkulutuksen pienenemiseen keskimäärin kymmenellä prosentilla, BCDC Energia -hankkeen tutkija Enni Ruokamo Suomen ympäristökeskuksesta summaa.