Siirry sisältöön

113 hakutulosta

Sen avulla suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Lue lisää
On tärkeää saada vastauksia sekä teollisuudelta että kuluttajilta, jotta voidaan varmistaa, onko vedenkäyttöön liittyvillä ympäristömerkinnöillä samanlainen vaikutus kuin energiankäyttöön liittyvillä merkinnöillä, jotka ohjaavat valmistajia ja markkinoita kohti energiatehokkaampia ja energiaa säästäviä tuotteita.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Selvityksen politiikkaskenaarioon (WAM-н) sisällytetyt toimet johtavat kokonaisuutena merkittävään kasvihuonekaasupäästöjen vähennykseen, uusiutuvan energian lisääntymiseen ja energiankäytön tehostumiseen.
Sisältää lain edellyttämät tiedot energiankäytöstä. Kannattaa valjastaa energiatehokkuuden parantamiseen ja energiakulujen hillitsemiseen yrityksessä. Millaisia yrityksiä lakisääteinen velvoite koskee?
Kampanjan juhlavuoden kunniaksi muisteltiin upeita saavutuksia energiankäytön tehostamiseksi neljännesvuosisadan aikana ja viestittiin tehdyistä energiateoista. Iloisen juhlinnan jälkimainingeissa Energiansäästöviikko kannustaa yrityksiä ja kuntia jatkamaan positiivista kehityskulkua tekemällä energiateon.
Asukkaiden energiankäyttö voi kasvattaa tai pienentää asuinkerrostalon energialaskua noin viidellä prosentilla. Motiva ja alueelliset energianeuvojat kampanjoivat tänä keväänä taloyhtiöille suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta, energiatehokkuuden huomioon ottamisesta korjausrakentamisessa sekä asukkaiden ottamisesta mukaan arjen energiatehokkuuden parantamisessa.
Datakeskukset ja konesalit ovat merkittäviä energiankäyttäjiä ja siksi suuri osa nyt julkaistuista vastuullisuuskriteereistä liittyy konesalien energiankäytön tehostamiseen, käytettyihin energialähteisiin sekä hukkalämmön hyödyntämiseen.
Ylijäämälämmön talteenotto ja hyödyntäminen on kannattavaa, sillä se parantaa energiankäytön tehokkuutta sekä vähentää polttoaineiden tarvetta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Teollisuudessa lämpöä on mahdollista saada talteen prosessi- ja savukaasuista, jäte- ja jäähdytysvesistä sekä poistohöyryistä.
Mitä vähemmän automaatio huolehtii tilojen energiankäytöstä, sitä enemmän käyttäjä voi vaikuttaa turhan energiankulutuksen karsimiseen. Hyvällä ohjeistuksella saa pienistä puroista yhdessä koko porukan kanssa ison energiansäästön virran”, muistuttaa erityisasiantuntija Vesa Peltola Kuntaliitosta.