Siirry sisältöön

162 hakutulosta

Asiaa energiasta -uutiskirje tarjoilee noin kerran kuussa ajankohtaiset ja luotettavat vinkit taloudellisesta energiankäytöstä suoraan sähköpostiisi. 26.7.–7.8.2024 uutiskirjeen tilanneiden kesken arvotaan kolme Kiitoskauppa-lahjakorttia. Energiaviisautta Keravan messuilla elokuussa Keravan Kivisillassa järjestetään Uuden ajan rakentamisen festivaali URF 26.7.–7.8.2024.
Kun kotitalouksien etäluettavat sähkömittarit yleistyvät ja muu älykäs energiankäyttöön liittyvä kotitalouksien teknologia mahdollistavat sähkönkulutuksen tarkan kontrollin, ei sähköauton lataaminen aiheuta yllätyksiä sähkölaskussa. Lisäksi kuluttaja voi kilpailuttaa sähkönmyyjän ja jopa tuottaa itse sähköä aurinkopaneeleilla tai pientuulivoimalalla.
Yhtiö tehostaa mittavan tuotannon kehittämisohjelmansa avulla myös esimerkiksi veden- ja energiankäyttöä. Atrian energia- ja vastuullisuuspäällikkö Eero Yliselä muistuttaa, että lihanjalostusteollisuudella on jo pitkät perinteet raaka-aineiden tehokkaasta hyödyntämisestä. "Koko ruho hyödynnetään tarkasti.
Aiemmin Energiavirasto on rahoittanut selvitykset metsä- ja metalliteollisuuden energiankäytön tehostamismahdollisuuksista. Kaupan alan hukkalämpöselvitys: Lisätiedot: Energiavirasto yli-insinööri Johanna Kirkinen puh. 029 505 0175 johanna.kirkinen@energiavirasto.fi Motiva Oy johtava asiantuntija Lea Gynther puh. 09 6122 5044 lea.gynther@motiva.fi Palaa otsikoihin
Motivan valtakunnallinen energianeuvonta opastaa fiksuun energiankäyttöön. Asiantuntija vastaa Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla kuluttajien kysymyksiin.
Julkaisuja on eri aihepiireistä, joita ovat muun muassa energiatehokkuus, hankinnat, kodin energiankäyttö, lämmitysjärjestelmät, materiaalitehokkuus, rakentaminen ja uusiutuva energia. Vaihtoehtoisesti voit etsiä julkaisuja oheisista, aihealueiden mukaan jäsennellyistä kansioista, jotka löytyvät sivun vasemmasta navigaatiosta.
Oheisille sivuille on koottu Tilastokeskuksen julkaiseman aineiston pohjalta keskeisiä Suomen energiankäyttöön liittyviä tietoja.
Kilpailussa etsittiin ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen.
. – Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys lohkaisee jopa 80 prosenttia kotitalouden energiankäytöstä. Asumisen osuus suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä on lähes 40 prosenttia. Lämmitysenergian tehokas käyttö ja ylikulutuksen välttäminen auttavat leikkaamaan asumisen ilmastovaikutuksia, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
. – Tarkka tieto omasta kulutuksesta ja kulutuksen vertaaminen vastaavanlaisten kotien kulutukseen on ensimmäinen askel kodin energiankäytön ja energiatehokkuuden arviointiin. Toteutunut lämmitysenergian kulutustieto on aina myös tärkeä suunnittelun lähtötieto, jos mietitään lämmitysjärjestelmän parannuksia tai uudistamista, Suur-Uski kertoo.