Siirry sisältöön

78 hakutulosta

Pientaloihin vinkkejä pakkasiin Kovilla pakkasilla energiankäyttö kasvaa, kun lämmitystä tarvitaan enemmän. Energiaa voi ja kannattaa pakkasillakin käyttää järkevästi ja tehokkaasti. Omia toimintatapoja kannattaa tarkkailla erityisesti, kun energiankäyttö on huipussaan.
Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Tulevaisuudessa haasteita energiankäytölle ja energiatehokkuuteen tuovat muun muassa kiristyvät ympäristövaatimukset, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen sekä kasvava tarve haitta-aineiden poistolle ja lietteen käsittelyn kehittämiselle.
Liikennesuunnittelulla voidaan edistää myös liikenteen sujuvuutta, ja kuljetuspalvelujen hankinnoilla voidaan vaikuttaa kuljetusten energiankäyttöön ja päästöihin. Kuntalaisia voidaan myös kannustaa tiedotuksen ja markkinoinnin keinoin energiatehokkaaseen liikkumiseen kuten pyöräilyyn tai taloudellisen ajotapaan.
Tutki pientalosi energiankäyttö Tee se itse -kotikatselmus Tämä testi auttaa löytämään ja välttämään turhaa energiankäyttöä. Käännä sivua ja siirry kysymyksiin! Mikä on asumistyylisi energiatehokkuus? Tee testi! Muista vastata rehellisesti! Viihde-elektroniikka Viihde-elektroniikkaa (televisiot, tietokoneet, digilaitteet, pelikonsolit) on kodeissa yhä enemmän.
Energiakatselmuksen voi toteuttaa kiinteistöön tai koko kuntaan (uusiutuvan energian kuntakatselmus): Kiinteistön energiakatselmuksen tavoite on tehostaa kiinteistön energiankäyttöä selvittämällä nykytila ja mahdollisuudet energiansäästöön ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen.
Kattaa noin 60 % Suomen energiankäytöstä Energiatehokkuussopimusten tavoitteisiin oli vuoden 2020 lopussa sitoutunut yli 100 kuntaa ja 600 yritystä ja niiden 6 500 toimipaikkaa. Motiva tukee liittyjiä, viestii sekä seuraa sopimusten vaikutuksia. Miten?
Materiaalien- ja energiankäytön tehostaminen kannattaa, sillä usein se tuottaa myös kustannussäästöjä. Materiaalitehokkuutta voidaan kunnissa parantaa ja edistää erityisesti: hankinnoissa; kaavoituksella; rakennushankkeissa; jätehuollossa; ja palveluissa (sairaalat, koulut, tekniset palvelut).
Kattaa noin 60 % Suomen energiankäytöstä Energiatehokkuussopimusten tavoitteisiin oli vuoden 2020 lopussa sitoutunut yli 100 kuntaa ja 600 yritystä ja niiden 6 500 toimipaikkaa. Motiva tukee liittyjiä, viestii sekä seuraa sopimusten vaikutuksia. Miten?
Toissijaiset tavoitteet kohdistuvat energiansäästötoimien sää s tövaiku tuksiin ja energiankäyttöön rakennuspinta-alaa tai -tilavuutta ko h den . ] T oteutettuja energiansäästötoimia [Organisaation jo toteuttamat energiansäästötoimet kuvataan luvussa 3.7.]