Siirry sisältöön

81 hakutulosta

Talkoisiin tarvitaan ihan kaikkia energiankäyttäjä, jotta onnistumme leikkaamaan energiankäyttöämme tasolle, jossa vältymme vakavilta energian jakeluhäiriöiltä. Kun energiankäyttö pysyy maltillisena, enemmän edellytyksiä on myös energian hintojen maltilliseen kehitykseen.
Mukana on lähes 60 prosenttia Suomen energiankäytöstä – yli 700 yritystä ja niiden 7 000 toimipaikkaa ja yli 120 kuntaa ja kuntayhtymää. Vuosina 2017–2021 sopimuksiin liittyneissä yrityksissä ja kunnissa on vuotuista energiankäyttöä onnistuttu tehostamaan yhteensä yli 10 terawattituntia.
Energiakatselmus on tärkeä askel kohti järkevää energiankäyttöä ja -hallintaa. PK-yritysten tuettu energiakatselmus sopii erityisesti pk-yrityksille (ja kunnille), jotka haluavat selvittää mahdollisuudet energiankäytön tehostamiseen. Valtio myöntää tukea niiden toteuttamiseen.
Energiatehokkuutta palveluna ja säästötakuulla energianhallinta energia ESCO-palvelu energiankulutus energiankäyttö Energiatehokkuus energia- ja ilmastotyö Teams 14. 11.
Huber Finland Oy (pdf) (1.6 MB) Case: Metso Minerals Oy (pdf) (1.1 MB) Case: Iittalan lasitehdas (pdf) (953.4 KB) Lataa tietopaketti teollisuusuunin energiankäytön tehostamisesta Motiva on tuottanut oheisen tietopaketin teollisuusuunien energiankäytön tehostamisesta yhdessä teollisuusyritysten ja laitetoimittajien kanssa.
Samalla kohdistetaan huomio Suomen energiankäytön merkittävään osa-alueeseen ja sen energiatehokkuuden parantamiseen osana kansallista ilmastotyötä päästöjen vähentämiseksi.
Energiankäytön uudella ajalla energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Energiafiksu käyttäjä seuraa kulutusta ja sähkön hintaa – jätetään yhdessä tarpeeton energiankäyttö historiaan!
Energiakatselmus auttaa yritystäsi selvittämään miten tehostaa energiankäyttöä. Energiatehokkuussopimus ohjaa tekemään rahaa säästäviä toimia. Valtion energiatuki kannustaa toimintaan. Fiksu energiankäyttö on vähentää yrityksesi kuluja ja ilmastokuormaa.
Kokonaisvaltaista energiankäytön optimointia Syväselvityksen kolmannen osan kohteena oli useista tuotantolaitoksista koostuvien integraattien energiankäytön optimointi. Metsä Groupilla on esimerkiksi tehdasalueita, joissa sellutehtaan sivuvirroista tuotettu energia hyödynnetään paperin, kartongin ja muiden biotuotteiden valmistuksessa.
Sen avulla suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Tuen tavoite on vauhdittaa investointeja, jotka vähentävät yritysten hiilidioksidipäästöjä ja tehostavat energiankäyttöä. ”Energiatehokkuus etusijalle on energiaunionin keskeisiä periaatteita.