Siirry sisältöön

44 hakutulosta

Talotekniikan viestintäfoorumin sivuilla: www.motiva.fi/talotekniikanviestintafoorumi Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Veli-Matti Virtanen puh. 050521 1234 veli-matti.virtanen@motiva.fi Nuohousalan Keskusliitto ry toimitusjohtaja Hannu Murtokare puh. 050 555 4527 hannu.murtokare@omanuohoojat.fi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Veli-Matti Virtanen veli-matti.virtanen@motiva.fi puh. 050 521 1234 www.motiva.fi/talotekniikanviestintafoorumi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksitehdään alan toimijoista kootunTalotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa. Motivan valtakunnallinen energianeuvonta opastaa fiksuun energiankäyttöön.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Veli-Matti Virtanen puh. 050 521 1234 veli-matti.virtanen@motiva.fi Lisää vinkkejä Talotekniikan viestintäfoorumin sivuilla: Talotekniikan viestintäfoorumi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun
Lisäksi ilmanvaihtoa pitää käyttää ja säätää vuodenaikojen mukaan. Oman kodin lämmityksen ja ilmanvaihdon oikeat käyttötavat voivat vaativat hieman selvittämistä ja käyttötottumusten muuttamista, mutta se kyllä kannattaa. – Toimivalla, oikein säädetyllä ja tasapainoisella lämmityksellä ja ilmanvaihdolla varmistat sopivasti lämpimän kodin ja raikkaan sisäilman.
Tehdasalueella on paljon eri ikäisiä rakennuksia, joten myös lämmitystä ja ilmanvaihtoa säätelevien järjestelmien kirjo on laaja. Vanhojen järjestelmien toimintavarmuudessa ja käyttäjäystävällisyydessä on toivomisen varaa. – Ylilämmitystä tapahtuu eniten keväisin ja syksyisin. Ensimmäisten pakkasten jälkeen lämmitys laitetaan täysille, vaikka plussakelit palaisivat.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa ympäristöministeriön toimeksiannosta.
Valtaosa energiakatselmusten toimenpide-ehdotuksista liittyy rakennusautomaation ohjausten muutoksiin, joilla optimoidaan lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Usein toimenpiteet eivät vaadi lainkaan rahallisia panostuksia.
Aurinkovoimalaan kannatti investoida Katselmus suositteli pieniä säätöjä tehtaan nykyisiin ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiin, mutta muuten ne toimivat varsin hyvin. – Esimerkiksi ilmanvaihtolaitteet ja niiden lämmön talteenotto todettiin toimiviksi, eikä niistä löydetty merkittävää säästöpotentiaalia. Kuva 3.
Koneellista ilmanvaihtoa ei saa täysin sammuttaa, mutta puhallintehoa voi väliaikaisesti alentaa. – Liian pieneksi säädetty ilmanvaihtokoneen tuloilman jälkilämmitys aiheuttaa vedontunnetta. Liian korkea asetus puolestaan voi sotkea koneellisen ilmanvaihdon toimintaa sekä nostaa energiankulutusta.