45 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lämmitysjärjestelmän valinta Pientalon rakentajat käyttävät yleensä paljon aikaa lämmitysjärjestelmän valintaan. Oheisilla alasivuilla käsitellään muun muassa erilaisia lämmitysvaihtoehtoja ja vaihtoehtoisia lämmönjaon tapoja helpottamaan omaan käyttöön parhaiten soveltuvan lämmitysjärjestelmän valintaa.
Sähkö- ja LVI-suunnittelijoiden asiantuntemusta kannattaa hyödyntää lämmitysjärjestelmän valinnassa. Ammattilaisen suunnittelema lämmitysjärjestelmä toimii luotettavasti ja tarjoaa tasaiset lämpöolot energiatehokkaasti. Päälämmitysjärjestelmää voidaan täydentää esimerkiksi tulisijoilla.
Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Täydentävät lämmitysjärjestelmät toimivat varalämmönlähteenä ja pienentävät ostoenergian tarvetta. Oheisilla alasivuilla käsitellään eri lämmitysjärjestelmävaihtoehtoja.
valinnasta: Lämmitysjärjestelmän valinta Kokeile myös Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuria Hybridilämmityksessä yhdistetään kahta tai useampaa lämmitysmuotoa Öljy- tai maakaasulämmityksen kokonaan tai osittain korvaava ratkaisu voi olla useita lämmitysmuotoja yhdistävä hybridilämmitys.
Lämpötilojen valinnassa pyritään mahdollisimman mataliin lämpötiloihin. Paikalliselta kaukolämmönmyyjältä saa tietoa lämmönjakokeskuksen uusintaan. Kaukolämmön yleiset sopimusehdot edellyttävät ilmoittamaan laiteuusinnasta sekä hyväksyttämään laitemitoituksen ja laitteet lämmön myyjälle.
Aurinkolämpö – UKK Aurinkosähkö – UKK Kaukolämpö – UKK Kotitalouden energiansäästö – UKK Taloyhtiöasuja – UKK LVI-järjestelmän käyttö ja kunnossapito – UKK Lämmitysjärjestelmän valinta – UKK Lämpöpumput – UKK Pientuulivoima – UKK Puulämmitys – UKK Sähkölämmitys – UKK Öljylämmitys – UKK
Lämpöenergia voidaan siirtää lämpöpumpun avulla tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Mallista riippuen poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Poistoilmalämpöpumppu on luonteva valinta matalaenergia- tai passiivitason uudistalossa, koska näissä tilojen lämmittäminen ei vaadi suurta energiamäärää vuositasolla.
Tehostamistoimien toteuttamisjärjestyksellä on merkitystä : Tehostamistoimien valintaan tarvitaan suunnitelmallisuutta. Ensimmäisestä tehostamistoimesta saatava säästö syö myöhempien toimien säästöjä ja kannattavuutta.