182 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lämmitys Taloyhtiössä lämmitysenergiaa tarvitaan tilojen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen. Käyttöveden lämmittämiseen kuluu tyypillisesti noin 20–30 % ostetusta lämmitysenergiasta. Tilojen lämmitystarvetta aiheuttavat lämpöhäviöt rakenteiden, kuten yläpohjan ja seinien kautta, sekä ilmanvaihdon kautta poistuva lämmin ilma.
Lämmitys Pientalossa on lämmitettävät asuin- ja märkätilat, puolilämpimät tilat, tuloilma sekä lämmin käyttövesi. Lämmitysjärjestelmä vaikuttaa oleellisesti asumisviihtyvyyteen ja käyttökustannuksiin. Tutustu eri lämmitysjärjestelmien ominaisuuksiin ja mieti mikä järjestelmä soveltuu parhaiten talosi ja perheesi tarpeisiin.
Takaisin Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2024 Lataa Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Kuvaus Lataa ja tulosta taloyhtiön ilmoitustaululle tai asukastiedotteeseen vinkit asukkaille asuintilojen suosituslämpötiloista, ilmanvaihdosta ja vedensäästöstä.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Koti ja asuminen » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
Ulkouima-altaiden lämmitys Ulkouima-allas soveltuu erittäin hyvin aurinkolämityskohteeksi. Sen lämpötilatasot ovat matalia ja sitä käytetään eniten juuri silloin, kun aurinko paistaa. Matalan lämpötilatason takia uima-altaiden lämmittämiseen kannattaa yleensä käyttää kattamattomia keräimiä. Altaissa käytettävät puhdistusaineet puolestaan edellyttävät materiaaliksi muovia. Kuva.
Vesikiertoinen lämmitys – ylläpito ja säätö Yleisempiä kotitalouksissa olevia vesikiertoisia lämmityslaitteita ovat kiertovesipumppu, vesipatterit ja vesikiertoinen lattialämmitys. Kiertovesipumppu Kiertovesipumppu pyörii vesikiertoisessa järjestelmässä kohteesta riippuen noin 9–12 kuukautta vuodesta.
Toimi pakkasjaksoilla näin Lämmitys ja ilmanvaihto: Polta uunissa tai takassa puuta. Tulijan lämmitys kannattaa aloittaa jo silloin, kun sääennusteessa luvataan paukkupakkasia parin vuorokauden päähän. Tulisija syttyy helpommin, kun hormi on valmiiksi lämmin. Tuo polttopuita ajoissa sisään lämpenemään.