13 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Joukkoliikenne Junalla, bussilla, raitiovaunulla ja metrolla matkustaminen on energiatehokkaampaa kuin yksityisautoilu. Raideliikenteessä energiankulutus henkeä kohden on kaikkein pienintä. Raideliikenteen osuus Suomen liikenteen hiilidioksidipäästöistä on vain puoli prosenttia.
Ammattikeittiölaitteet Elintarvikkeet Energiansäästöpalvelut Näin käytät hankintaohjeitamme Henkilö- ja pakettiautot IT- ja toimistolaitteet Joukkoliikenne Uutta tietopankissa Kalusteet Kuljetuspalvelut Lämpöyrittäjyys Tietoa Motivan hankintaohjeista Oma energiantuotanto Rakentaminen ja rakennukset Ruokapalvelut Elinkaarikustannuslaskenta – LCC (Life Cycle Costing) Siivouspalvelut ja
Ensisijaisia kulkutapoja ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenne. Mikäli henkilöauton käyttö on välttämätöntä, kannattaa suosia autojen yhteiskäyttöä, kimppakyytejä, liityntäpysäköintiä ja taloudellista ajotapaa. Fiksua on valita mahdollisimman pienikulutuksinen auto, jossa voi käyttää myös tulevaisuuden polttoaineita.
Useissa Euroopan kaupungeissa on hyvä julkinen joukkoliikenne. Lisäksi matkailijoiden käytössä on esimerkiksi kaupunkipyöriä. Pidempiaikainen pyöränvuokraus on hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua kohteeseen tarkemmin tai tehdä pidempiä reissuja kaupungin ulkopuolelle.
Kokonaistaloudellisuus ratkaisi Porvoon oppilaskuljetusten hankinnan Finavia: Työkone- ja kuljetuskalustohankinnoissa elinkaarikustannusten tarkastelu kannattaa Ympäristöystävällisempi autokanta kotihoitopalveluille HSL:n sähköbussihankinta HKL hankki energiatehokkaita kotimaisia Artic-raitiovaunuja Vaasan kaupungin biokaasubussihankinta luo markkinoita puhtaalle teknologialle Siuntion joukkoliikenne
HSL:n vastuullisuusohjelman yksi painopiste on "Joukkoliikenne kuuluu kaikille", ja tämä tulee olemaan myös HSL:n sitoumusten kantava teema. "Haluamme tarjota turvallisen ja häirinnästä vapaan tilan sekä joukkoliikenteessä matkustaville että joukkoliikenteen parissa työskenteleville", sanoo HSL:n vs. toimitusjohtaja Vesa Silfver .
Mikäli työmatka on liian pitkä kävellen tai pyörällä liikuttavaksi, kannattaa suosia joukkoliikennettä, sillä joukkoliikenne on ympäristöystävällinen tapa liikkua. Lisäksi ammattikuljettajan kyydissä voi syventyä esimerkiksi hyvään kirjaan tai ottaa nokoset. Työantajalta kannattaa tarkistaa mahdollisuus saada joukkoliikenteen kausilippu tai työmatkaseteleitä työsuhde-etuna.
Kestävää liikkumista ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenne. Sopimuskaudella asuinrakentaminen ja kaavoitus kohdistuivat kaupunkiseuduilla entistä vahvemmin keskustoihin ja kestävästi saavutettaville alueille, joilla on hyvät joukkoliikenneyhteydet.