56 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Raportissa on esitetty yksityiskohtaisiin simulointeihin perustuvia tuloksia ominaisuuksiltaan erityyppisille ilma-ilmalämpöpumpuille erilaisen lämmöntarpeen omaaviin pientaloihin. Tarkasteltavina pientaloina olivat Cost optimal -hankkeessa esitellyt nykyistä rakentamistapaa edustava kaksikerroksinen pientalo ja vanhaa rakennuskantaa edustava yksikerroksinen pientalo.
Pientalon käyttöaika on 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.
Rakennuksen sijainti, laskennan säävyöhyke ja käyttötarkoitusluokka PERUSTIEDOT Lähde Sijaintipaikkakunta Tampere Laskennan säävyöhyke D3/2012 säävyöhyke I (Helsinki-Vantaa) YM asetus 176/2013, liite 1, kohta 2.1 Käyttötarkoitusluokka erilliset pientalot, yhden asunnon talot YM asetus 176/2013, liite 2 Taulukko 2.
Kuva: Rodeo.fi /Jaakko Suvala. 12/2012 70-luvun pientalo, noin 120 m2
Kuva: Rodeo.fi /Jaakko Suvala. 6/2013 50-luvun pientalo, noin 120 m2
Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja (esim. uuden pientalon rakennuttaja tai olemassa olevan talon omistaja) tai esim. taloyhtiöissä taloyhtiön edustaja (hallitus, isännöitsijä).
Pientalossa on öljylämmitys sekä painovoimainen ilmanvaihto, ja se on rakennuksena ilmeisen energiatehoton: pientalon E-luvuksi saadaan 510 kWh/(m2 a), ja se sijoittuu energiatehokkuusluokkaan G.
Vertailu toteutettu kaukolämmitteiselle pientalolle (KL 2012), maalämpöä käyttävälle pientalolle (ML 2012) sekä suoraa sähkölämmitystä käyttävälle pientalolle (SS 2012).
Takaisin Näin luet rakennuksen energiatodistusta Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2013 Lataa Näin luet rakennuksen energiatodistusta Lue Näin luet rakennuksen energiatodistusta eDocker digipaper Kuvaus Energiatodistus uusiutui 1.6.2013 alkaen, jolloin se vaaditaan myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä, kuten muissakin rakennuksissa.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Näin luet rakennuksen energiatodistusta
Yksittäiselle pientalolle tavoite oli vähintään 30 prosenttia. Säästöt on mahdollista saavuttaa nopeastikin, mikäli sähkölämmittäjät pystytään aktivoimaan tehostamistoimiin.