Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Suurin osa koko elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ja se vastaa jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta. Mikäli haluat pienentää ympäristökuormitustasi ruokavalinnoillasi, vaihda etenkin punainen liha kasviproteiineihin (palkoviljatuotteet ja niistä valmistetut proteiinipitoiset ruoat) sekä pyri vähentämään maitojalosteiden syömistä.
Kalavapriikki – kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.
Aiheina muun muassa: Ruokahävikki Kuluttajien energianeuvonta Kuluttajien valaistus- ja sähkövalinnat Asiaa energiasta: Aurinkosähköä pientaloon laadukkaasti ja turvallisesti -webinaari 9.4.2024 Energiayhteisöt -webinaari 21.11.2023 Kiinteistöjen sulanapitolämmitykset -webinaari 10.10.2023 Energianeuvonnan vuosipäivä 3.10.2023 Pientalojen energiaremonttien kustannukset 28.3.2023 Aurinkosähköä
. € sitoumuksessa mukana olevat yritykset ovat saavuttaneet toimenpiteillään merkittäviä säästöjä. 12 milj. kiloa vähemmän ruokahävikkiä. 4 milj. kiloa CO 2 -ekv. vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä materiaalitehokkuutta parantamalla.
. € sitoumuksessa mukana olevat yritykset ovat saavuttaneet toimenpiteillään merkittäviä säästöjä. 12 milj. kiloa vähemmän ruokahävikkiä. 4 milj. kiloa CO 2 -ekv. vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä materiaalitehokkuutta parantamalla.
Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa.
Vähennä eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä ruoanvalmistuksessa ja vältä ruokahävikkiä. Sammuta laitteet ja valot, kun niitä ei tarvita. Hyödynnä auton ja laitteiden vuokrauspalveluita ja yhteiskäyttöä. Opi tulkitsemaan sähköyhtiön kulutusseurantaa, asiantuntijamme auttaa. Klikkaa auki energianeuvojan video.
Ruokahävikin vähentämistä koko elintarvikeketjussa Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Ota yhteyttä Elli Saari asiantuntija +358 (0) 9 6122 5011 Lähetä sähköpostia
Myös ruokahävikkiä on onnistuttu vähentämään hankinnoilla. Se on onnistunut pakkauskokoja optimoimalla siten, että ne vastaavat paremmin erikokoisten ravintoloiden tarvetta. Kaikilta alihankkijoilta edellytetään Leijona Cateringin eettisen kriteeristön noudattamista. Leijona Cateringin hankintaprosessi on auditoitu vuonna 2013 ISO 9001 -sertifioinnin yhteydessä.
Myös ruokahävikki on tarkassa syynissä. Sen määrää seurataan keittiötasolla päivittäin, ja koko organisaation tasolla noin neljä kertaa vuodessa. Ruokaa pyritään tekemään oikeita määriä. Paikallisten eläkeläisjärjestöjen kanssa on tehty sopimus, että järjestöt voivat hakea maksutta ylijäänyttä ruokaa.