Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Asettamalla matalamman huonelämpötilan yöajaksi voi säästää lämmityskuluissa. Myös kylpyhuoneen mukavuuslattialämmityksen ajastaminen on kukkarolle ja ympäristölle fiksua. – Mukavuuslattialämmitys saattaa kasvattaa kodin sähkölaskua jopa parilla kympillä kuussa. Ajoita mukavuuslämmitystä aamuin illoin niihin ajankohtiin, jolloin tilaa käytetään ja kuivatetaan.
Lämmityksen energiankulutuksen seuranta, verkoston toiminnan ylläpito, verkoston tasapaino ja oikea säätökäyrä sekä suunnitelmallinen kunnossapito ovat kaikki tekijöitä, joilla ehkäistään ongelmia, varmistetaan tasaiset huonelämpötilat ja viihtyisät asuinolosuhteet sekä pidetään energiankulutus ja kustannukset kurissa.
Oikeat huonelämpötilat ovat lähtökohta mukavaan ja energiatehokkaaseen asumiseen. Lämpötila 20–22 °C on sopiva oleskelutiloissa, ja makuuhuoneessa makoisimmat unet tulevat astetta tai paria pienemmässä lämpötilassa. Varastot ja autotallit voi puolestaan pitää huomattavasti viileämpinä. Kylpyhuoneessakaan ei tarvita juurikaan enempää lämpöä.
Muista, että kesäisin huonelämpötilat voivat ja saavatkin nousta korkeammaksi kuin talvisin: +21 astetta on kesäkeleillä jopa liian viileä. Lisätietoja: Asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell, Motiva Oy, puh. (09) 6122 5026, kirsi-maaria.forssell@motiva.fi Motiva Oy viestii ilmastointijärjestelmien energiatehokkuudesta osana ympäristöministeriön rahoittamaa viestintähanketta.
Muista, että kesäisin huonelämpötilat voivat ja saavatkin nousta korkeammaksi kuin talvisin: +21 astetta on kesäkeleillä jopa liian viileä.
sekä huonelämpötilan lämmitys- ja jäähdytysrajan lämpötiloja: Käyttötarkoitusluokka Luokka 1) Luokka 2) Luokka 3) Luokka 4) Luokka 5) Luokka 6) Luokka 7) Luokka 8) Ulkoilmavirta dm3/(s m2) 0,4 0,5 2 2 2 3 2 4 Poistoilmavirrat on laskettava ulkoilmavirtaa vastaavilla arvoilla.
Ympäristöministeriö x Motiva Oy x Tampereen ammattikorkeakoulu x Vanhustyön Keskusliitto VTKL ry VTT Oy x 67 Liite 4 Kiinteistönpidon työkalut, sanasto Taloyhtiön kiinteistönpidon sanastoa energiaselvitys Rakennusta suunniteltaessa laadittava selvitys, joka sisältää yleensä tiedot rakennuksen kokonaisenergiankulutuksesta, energialaskennan lähtötiedot ja tulokset, tiedot kesäaikaisesta huonelämpötilasta
1