Siirry sisältöön

15 hakutulosta

Jätelaissa ja jätteensynnyn ehkäisyssä on viisi tasoa: jätteen synnyn ehkäisy ja turhan kulutuksen välttäminen tuotteiden uudelleenkäyttö tuotteen tai sen materiaalien kierrätys (uudeksi tuotteeksi, teollisuuden raaka-aineeksi) vasta jos kierrätys ei ole jostakin syystä mahdollista, tekstiili voidaan hyödyntää energiana (polttaa) ja vasta viimeinen vaihtoehto on kaatopaikka.
Ohjeen ympäristökriteerit koskevat seuraavia ominaisuuksia: Luonnonkuidut Kestävyys Uudelleenkäyttö ja kierrätys Tuotteen valmistusmateriaalien merkitseminen Sosiaaliset kriteerit Kemikaalikriteerit: Formaldehydijäämien määrä lopputuotteessa Atsovärit tuotteen värjäyksessä Raskasmetallit Palonsuoja-aineet (relevantti vain tekstiileissä, joiden tulee olla paloturvallisia) Antibakteeriset
Jätelaissa ja jätteensynnynehkäisyssä on viisi tasoa: • jätteen synnyn ehkäisy ja turhan kulutuksen välttäminen • tuotteiden uudelleenkäyttö • tuotteen tai sen materiaalien kierrätys (uudeksi tuotteeksi, teollisuuden raaka-aineeksi) • vasta jos kierrätys ei ole jostakin syystä mahdollista, tekstiili voidaan hyödyntää energiana (polttaa) ja • vasta viimeinen vaihtoehto on kaatopaikka
Suomessa jätehuolto ja kierrätys on järjestetty hyvin eikä orgaanista jätettä ole viety kaatopaikoille vuoden 2016 lakimuutoksen jälkeen. Kuitenkin suurin osa maailmassa käytetyistä muovipakkauksista päätyy kaatopaikoille tai pahimmassa tapauksessa luontoon.
Ympäristöystävällisyys, kierrätys ja materiaalitehokkuus ohjaavat nykypäivänä kuluttajien ostopäätöksiä." Materiaalitehokkuus näkyy myös leipomoiden arjessa Materiaalitehokkuus ja hävikin pienentäminen ovat vahvasti läsnä myös leipomoiden arjessa. "Tuotteita tehdään kysyntäennusteiden mukaan ja ennusteet pyritään saamaan mahdollisimman tarkoiksi.
Huippuun hiottu kierrätys Lidlissä ”jätteet” ovat arvokkaita raaka-aineita, jotka hyödynnetään tehokkaasti. Kierrätysprosessi on hiottu huippuunsa, ja lähes kaikki hyödynnettävissä olevat materiaalit ohjataan kierrätykseen tai energiantuotantoon.
Tavoitteena kierrätys ja kalusteiden pitkä käyttöikä Kuntien yhteissopimuksessa vaaditaan, että kaikki kalusteet tulee pystyä purkamaan osien uusimiseksi. Duba-B8 valmistaa mm. työpöytiä, joiden osat voidaan käyttää useita kertoja. Elektroniset osat kuluvat usein ensimmäisenä. Duba-B8 noutaa työpöydän, purkaa sen osiin ja kierrättää osat eri tavoin.
Rakennusmateriaalien val­ mistus, rakentamisen toimet työmaalla, rakennuksen käyttö, huollot, korjaukset sekä lopul­ ta purkaminen, jätteenkäsittely ja kierrätys tuovat kaikki oman lisänsä rakennuksen elinkaaren aikaiseen hiilijalanjälkeen. Jo nyt hankintalaki mahdollis­ taa ympäristökriteerien käyttämi­ sen julkisten hankintojen valinta­ kriteerinä.
Huonekalujen elektroniikkaromun kierrätys on tulevaisuudessa ajankohtaista. Tämä on syytä huomioida tuotesuunnittelussa, niin että SER-osat ovat erillisinä elementteinä tai ovat helppo eritellä ilman tuotteen murskausta, kun se tulee käyttöikänsä päähän. Ympäristömerkittyjen tai kriteerit täyttävien tuotteiden saatavuus.
Siivouksessa kuitenkin luonnollisesti syntyy erilaisia jätteitä ja niiden asianmukainen lajittelu ja kierrätys ovat ensisijaisen tärkeitä. Paikallisista jätehuoltomääräyksistä saa tietoa paikalliselta jätelaitokselta. Vaarallisten aineiden kierrätyksestä lisätietoa: www.vaarallinenjate.fi Lisätietoa: http://www.ymparistoosaava.fi/puhdistuspalv eluala/index.php?