7 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
ESCO-palvelu ESCO-palvelu on toimintaa, jossa ulkopuolinen energia-asiantuntija toteuttaa asiakasyrityksessä investointeja ja toimenpiteitä energian säästämiseksi. Osa ESCO-palvelun kustannuksista maksetaan säästöillä, jotka syntyvät alentuneista energia-kustannuksista. ESCO-liiketoiminta on valtion tukemaa ja Salon kaupunki haki hankkeeseen 20 % investointitukea.
Laskennassa otetaan huomioon muun muassa investointi-, energia-, huolto- ja kunnossapitokustannukset. VALTTI-laskuri on hankintadirektiivin mukainen elinkaarikustannusten laskentatyökalu, sillä se on kaikille avoimesti saatavilla ja kehitetty yhteistyössä alan yritysten, hankkijoiden ja alan asiantuntijoiden kanssa.
Seurantatuloksia Tampere-talon ympäristötyöstä Seurannan ja vaikutusten arvioinnin näkökulmasta valittiin kolme tarkastelukohtaa Tampere-talon kestävän kehityksen työn osa-alueista: energia, ruoka ja jätehuolto.
Esimerkkejä Lappeenrannan kaupunki sitoutuu EKOenergiaan Lappeenrannan kaupunki on tehnyt Lappeenrannan Energia Oy:n kanssa sopimuksen EKOenergiasta. Sopimus tarkoittaa, että jatkossa kaupungin kiinteistöissä käytetään pelkästään pelkästään EKOenergia-sertifioitua metsä- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Sopimus takaa Lappeenrannan kaupungille EKOenergian vuosille 2017–2020.
Laki ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioimisesta julkisissa hankinnoissa (1509/2011) on niin ikään tuonut kilpailutuksiin kriteereitä, jotka liittyvät ajoneuvojen energiankulutukseen, hiilidioksidi-, typenoksidi- sekä hiilivety- ja hiukkaspäästöihin.
vesikiertoinen sähkölämmitys pattereilla: Kokonaiskulutus normivuonna 80 MWh/a, joka jakautuu Käyttösähkö 10 MWh/a Käyttöveden lämmitys 5 MWh/a Tilojen lämmitys 65 MWh/a Vertailussa arvioitiin kolmea vaihtoehtoa: Sähkölämmitys “Huono” maalämpöpumppu COP* 2,9 “Hyvä” maalämpöpumppu COP 3,7 *COP= tuotetun lämpöenergian suhde käytettyyn sähköenergiaan Arvioinnissa käytetyt: Sähkön hinta (energia
PK-sektorin Cleantech-hankintaverkosto Erilaiset ilmasto-, energia- ja resurssiviisauden tavoitteet ovat olleet pääkaupunkiseudun kaupunkien agendoilla jo pitkään. Jotta näitä hahmoteltuja tavoitteita saadaan toteutettua, tulee kaupunkien panostaa muun muassa johtamiseen, osallistamiseen ja osaamisen lisäämiseen sekä uusien ratkaisujen löytämiseen.