Siirry sisältöön

13 hakutulosta

Energiatehokkuus vähentää hävikkiä. Esimerkiksi kaupoissa kylmälaitteiden kansitus parantaa lämpötilanhallintaa ja sitä kautta tuotteiden säilyvyyttä.
Mikäli järjestelmässä on ollut ongelmia ja tilojen käyttäjiltä on tullut huonoa palautetta sisäolosuhteista, on hyvä tarkistaa koko verkosto, jotta kiinteistön olosuhteet saadaan kohdalleen ja energiatehokkuus paranee.
Avainsanat (asiasanat) Ammattikeittiö, hiilijalanjälki, kasvihuonekaasut, vastuullisuus, energiatehokkuus Muut tiedot
(Energiatehokkuus 2012). 1  Energiapalveludirektiivi (2006/32/EY), Ecodesign-direktiivi (2005/32/EY), Rakennusten energiatehokkuus -direktiivi (2002/91/EY) 7 Ympäristöjärjestelmiin tai ympäristömerkkien2 kriteereihin liittyy energian kulutuksen seurantaa ja vähentämistä.
Niissä selvitetään kohteen energiankäyttö ja energiatehokkuus, tarkastellaan uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuuksia ja kerrotaan, kuinka yritys tai yhteisö voi vähentää energiakustannuksiaan.
Grafiikka: Matti Kuittinen 1 Vähähiilisen julkisen rakennuksen hankintakriteerit Lisätietoja Energia Materiaalit Innovaatiot • ym.fi/vahahiilinenrakentaminen • www.motiva.fi Suunnittelupalvelut • Energiankäytön • Materiaalien hiilijalanjälki lasketaan hiilijalanjälki lasketaan • Määräyksiä parempi • Vähintään 10 % energiatehokkuus uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja • Korjauskohteissa
Ratkaisevaa ilmastopäästöjen kannalta on pesukoneen energiatehokkuus ja veden sekä pesuaineen käyttö. Myös koneen täyttöasteeseen on kiinnitettävä huomiota: keskimääräinen täyttöaste pilottiosastoilla oli 50-75 prosenttia. MIPS -laskennan perusteella teräksiset kaarimaljat kuluttavat käyttökertaa kohden enemmän luonnonvaroja, erityisesti vettä, kuin kertakäyttöiset.
Energiatehokkuus on tällä hetkellä määritelty komission määritelmää. Energiatehokkuus on tällä hetkellä määritelty komission direktiivin 98/11/EY1 liitteessä IV. direktiivin 98/11/EY2 liitteessä IV. Todentaminen: Lamppuun on merkitty tarkoitettu tai sitä korkeampi energialuokka.
Laitteiden energiatehokkuus on kuitenkin parantunut kehittyneempien eristeiden ja energiatehokkaampien koneistojen myötä. Kylmälaitteiden osuutta keittiön energiankulutuksesta on vaikea yleistää, koska kylmäsäilytyksen määrä on riippuvainen keittiön toiminnasta. Kylmäsäilytyksen määrä on erilainen valmistus-, keskus-, jakelu- ja kuumennuskeittiöissä.
Todentaminen Säästöjen ja olosuhteiden todentaminen Todentamisella varmistetaan, että • hankkeessa saavutetaan se energiatehokkuuden tai energian säästön taso, jonka ESCO-toimija on tar-jouksessaan luvannut • energiatehokkuus saavutetaan mahdollisimman pienellä omarahoituksella (kun hankkeeseen sisällytetään uudistamista tai korjaamista) • määritellyt olosuhteet ja energiatekniset palvelut