18 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Takaisin Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2024 Lataa Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Kuvaus Lataa ja tulosta taloyhtiön ilmoitustaululle tai asukastiedotteeseen vinkit asukkaille asuintilojen suosituslämpötiloista, ilmanvaihdosta ja vedensäästöstä.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Koti ja asuminen » Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö
Vedenkulutus Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Motivan ja Työtehoseuran toimesta Kestävä veden käyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Litraa henkilöä kohti vuorokaudessa % alle 50 l/hlö/vrk 7 50 – 99 l/hlö/vrk 41,8 100 – 149 l/hlö/vrk 34,7 150 – 199 l/hlö/vrk 11 200 – 299 l/hlö/vrk 4 300 l/hlö/vrk tai enemmän 1,5 *) Tiedot perustuvat Motivan koordinoimaan Kestävä vedenkäyttö -hankkeeseen. Kotitalouksien vedenkäyttöä selvitettiin mittaustiedolla, vedenkäyttökyselyllä sekä vedenkäytön seurannalla.
Selvitä mistä johtuu vedenkäytön kasvu, näin voit havaita piileviä vesivuotoja ja osaat reagoida kasvaneeseen vedenkäyttöön. Ota käyttöön teknisiä vettä säästäviä ratkaisuita, esimerkiksi kosketusvapaat hanat ja virtaamien rajoittimet auttavat säästämään vettä. Ota käyttöön vesivuotojen havaitsemiseen kehitettyjä älyvesimittareita.
Tämä johtuu lämpimän käyttöveden käytöstä, jolloin osa lämmityskuluista kuuluu vedenkäytön kustannuksiin. Kun huomioidaan myös lämpimän käyttöveden lämmitys, niin vedenkäytön osuus keskimääräisistä hoitokuluista on 13–15 prosenttia. On tärkeää tutustua oman taloyhtiön hoitokuluihin ja verrata niitä vastaavan tyyppisten taloyhtiöiden tietoihin. Mistä lämmityslasku muodostuu?
Miten voin pienentää vedenkäyttöäni? Jokaisen asukkaan vedenkäyttötottumuksilla on suuri merkitys taloyhtiön kokonaisvedenkulutukseen. Vedenkäyttöä voi asukkaana pienentää seuraavasti: Suihkussa kuluu huomaamatta merkittävä määrä vettä ja lämmitysenergiaa. Suihku kannattaa sulkea esimerkiksi saippuoimisen ajaksi.
Koti ja asuminen Lisätietoa kodin ja asuminen energiankäytöstä: Koti ja asuminen Asiaa energiasta – Energiatehokkaan asumisen opas Energiafiksusti vapaalla – Painettava versio Energiafiksusti vapaalla – Verkkosivuversio Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Energiatehokas ilmanvaihto Energiatehokkuuden asukaskampanja Energieffektiv bosättningskampanj Energispartips
ICT managers' and procurers' guide for sustainable ICT Uimahallien energiatehokkuus Energiansäästövinkit taloyhtiöön – lämmitys ja vedenkäyttö Onko energiaa?
Energiakatselmus: tuottaa mittauksiin ja laskelmiin perustuvaa tietoa kohteen energiankulutuksen jakautumisesta, paikallistaa energian- ja vedenkäytön tehostamismahdollisuudet, esittää toimenpide-ehdotukset ja selkeät laskelmat säästöistä, investoinneista, taloudellisuudesta sekä muista mahdollisista vaikutuksista, ohjaa energiankäytön ja energiatehokkuuden säännölliseen seurantaan
Sähkönkulutukseen vaikuttavat: asunnon lämmitys ja vedenkäyttö, pientalon koko ja kunto, ilmanvaihto, lämmitysjärjestelmän ikä sekä ohjausjärjestelmä ja automatiikka. Taulukko. Esimerkkejä hyvästä energiankulutuksen tasosta erilaisissa sähkölämmitteisissä pientaloissa, kWh/vuosi.