Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Useissa EU:n jäsenvaltioissa on jo voimassa uusiutuvan energian syöttötariffeja. Niiden suuruus ja rakenne vaihtelevat maittain. Syöttötariffi Suomessa Suomessa otettiin käyttöön syöttötariffijärjestelmä vuonna 2011. Syöttötariffijärjestelmällä tuetaan tuulivoimaan, biokaasuun, puupolttoaineeseen ja metsähakkeeseen perustuvaa sähköntuotantoa.
Lisätietoa maatalouden investointituista Ruokaviraston verkkosivuilta: Maatalouden investointituet Uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksettiin tuotantotukea niin sanottuna syöttötariffina vuosien 2011 ja 2021 välillä.
Tuulivoima-ala on saavuttanut vuodelle 2020 asetetun noin 6 prosentin tuotantotavoitteen, vaikka syöttötariffin koko tuulivoimakiintiö ei tullutkaan täyteen. Tavoitteeseen päästiin teknologisen kehityksen ansiosta: uudet tuulivoimalat tuottavat enemmän sähköä kuin vanhemman sukupolven voimalat. Kuva. Tuulivoimaloita Ajoksessa. Kuva Studio Timo Heikkala.
Kannattavuusarvioissa on otettu huomioon myös tarvittavat laitoksen käytön edellyttämät laitteet, liitynnät ja sekundääriset vaikutukset, jotka eivät liity suoraan ORC-laitokseen. 56 ORC sovelluksien kannattavuusarvioissa ei ole otettu huomioon mahdollisia investointitukia eikä tuotantotukia, esim. syöttötariffeja. 4.3.1 ORC – esimerkkikohde 1 Investointikustannukset • ORC-laitteiston
Biokaasutuotantoa tuetaan jo nykyisin monin tavoin: verovapaus, biokaasusähkön syöttötariffi, työ- ja elinkeinoministeriön energiatuki, maa- ja metsätalousministeriön maaseudun yritystuet ja maatilojen investointituet. Lisätoimet biokaasun tuotannon ja käytön edistämiseksi voivat koostua erilaisista elementeistä.
1