Siirry sisältöön

26 hakutulosta

Lämmitysjärjestelmän valinta Pientalon rakentajat käyttävät yleensä paljon aikaa lämmitysjärjestelmän valintaan. Oheisilla alasivuilla käsitellään muun muassa erilaisia lämmitysvaihtoehtoja ja vaihtoehtoisia lämmönjaon tapoja helpottamaan omaan käyttöön parhaiten soveltuvan lämmitysjärjestelmän valintaa.
Lisäksi kannattaa miettiä voidaanko päälämmitysjärjestelmän rinnalle hankkia täydentäviä lämmitysjärjestelmiä. Yleensä lämmitysjärjestelmän valinnassa rakentajien päähuomio kiinnittyy hankinta- ja käyttökustannuksiin, mutta myös muita seikkoja kuten ympäristöystävällisyyttä kannattaa miettiä. Apua lämmitystavan valintaan: Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri
Perusteita valinnan tekemiseen Rakentajan valittavana on useita lämmitysjärjestelmiä, joissa kaikissa on hyvät ja huonot puolet. Yhtä ja ainoaa kaikkiin tapauksiin soveltuvaa lämmitysjärjestelmää ei markkinoilla ole, sillä valintaan vaikuttavat monet tekijät.
Sähkö- ja LVI-suunnittelijoiden asiantuntemusta kannattaa hyödyntää lämmitysjärjestelmän valinnassa. Ammattilaisen suunnittelema lämmitysjärjestelmä toimii luotettavasti ja tarjoaa tasaiset lämpöolot energiatehokkaasti. Päälämmitysjärjestelmää voidaan täydentää esimerkiksi tulisijoilla.
Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Täydentävät lämmitysjärjestelmät toimivat varalämmönlähteenä ja pienentävät ostoenergian tarvetta. Oheisilla alasivuilla käsitellään eri lämmitysjärjestelmävaihtoehtoja.
valinnasta: Lämmitysjärjestelmän valinta Kokeile myös Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuria Hybridilämmityksessä yhdistetään kahta tai useampaa lämmitysmuotoa Öljy- tai maakaasulämmityksen kokonaan tai osittain korvaava ratkaisu voi olla useita lämmitysmuotoja yhdistävä hybridilämmitys.
Lämpöenergia voidaan siirtää lämpöpumpun avulla tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Mallista riippuen poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Poistoilmalämpöpumppu on luonteva valinta matalaenergia- tai passiivitason uudistalossa, koska näissä tilojen lämmittäminen ei vaadi suurta energiamäärää vuositasolla.
Kun toimit nopeasti, ehdit saada uuden lämmitysjärjestelmän käyttöösi jo tulevalle lämmityskaudelle. Avustuksen hakeminen sähköisesti käy helposti ja saat päätöksen nopeasti, noin kolmessa kuukaudessa.
Halutaanko ohjata lämmitysjärjestelmiä, koneellista ilmanvaihtoa, valaistusta tai jotain muuta? Vai kaikkea tätä? Haetaanko järjestelmän kautta ensisijaisesti mukavuutta, turvallisuutta vai energiatehokkuutta? Valinnoissa kannattaa keskittyä oleellisimpiin tarpeisiin, mutta toisaalta mahdolliset tulevaisuuden muutos- ja laajennustarpeet kannattaa ottaa huomioon.