Siirry sisältöön

33 hakutulosta

Verkkopalvelussa tietoa aurinkosähkön soveltuvVerkkopalvelussa tietoa aurinkosähkön soveltuvuuden arvioinnista ja hyvistä hankintakäytännöistä Aurinkosähköä pientaloon -webinaari 24.3.2022, klo 16-17 – tiivis tietopaketti aurinkosähkön hankinnasta. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Aurinkosähköä taloyhtiöön -webinaari 15.9.2022, klo 16-17.
Kysymyksissä korostuvat erilaiset lämpöpumput sekä aurinkosähkö. Energianhinnan nousu kasvattaa myös energianeuvonnan kysyntää. Energiaviraston tilastojen mukaan kotitalouksien sähköstä maksama kokonaishinta nousi 25 prosenttia vuonna 2021, sähkölämmittäjien 35 prosenttia.
Aurinkosähkön paloturvallisuus Aurinkosähkö on helppokäyttöistä ja luotettavaa tekniikkaa. Oikein mitoitettu, asennettu ja huollettu aurinkosähköjärjestelmä on kustannustehokas ja pitkäikäinen tapa tuottaa puhdasta energiaa. Aurinkosähköjärjestelmään, kuten muihinkin sähköjärjestelmiin, liittyy kuitenkin tulipalon riski.
19.9.2022 9.00 Taloyhtiön aurinkosähköwebinaarin tallenne katsottavissa Aurinkosähkön pientuotanto kiinnostaa nyt paljon taloyhtiöitä. Motivan suosittu webinaari taloyhtiöille on katsottavissa 3.10. saakka. Aurinkosähköä taloyhtiöön -webinaarissa käytiin tiiviistin läpi aurinkosähköhankinnan eteneminen, hyvityslaskenta ja energiayhteisöt.
Takaisin Näin hankit aurinkosähköä kotiin Julkaisun kieli Suomi Laajuus 8 sivua Julkaisuvuosi 2022 Lataa Näin hankit aurinkosähköä kotiin Kuvaus Miten hankkia aurinkosähköä omaan käyttöön ja mitä kannattaa selvittää ennen hankintapäätöstä?
Kokemuksia aurinkosähköstä Oheisilta alasivuilta löydät esimerkkejä toteutetuista aurinkosähköjärjestelmistä erityyppisissä kohteissa. Leinilän tilan aurinkosähkölaitteiston tuotannon seurantatiedot ovat julkisia ja niihin voi tutustua nettiselaimella. Historiatietoa tuotosta löytyy vuodesta 2013 lähtien.
Aurinkosähköä kotiin -kampanja kokoaa tuoretta tietoa ja avaimet käteen -tarjouksia aurinkosähköjärjestelmistä: Aurinkosähköä kotiin Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Milja Aarni puh. 040 824 1711 milja.aarni@motiva.fi Palaa otsikoihin
Tuotannon optimaalinen hyödyntäminen Kun paneelit on hankittu ja asennettu, aurinkosähkön tuotantoon ei voi enää juurikaan vaikuttaa. Hankintavaiheessa sopivalla voimalan mitoittamisella sekä aurinkopaneelien suuntaamisella asennusvaiheessa voidaan vaikuttaa siihen, kuinka paljon tuotoa paneeleista saadaan.
Aurinkosähkön tuntinetotuksella tai tarkemmin sanoen tasejakson sisäisellä netotuksella tarkoitetaan, että sähkön vaiheesta riippumatta kaikki tasejakson aikana tuotettu aurinkosähkö ja samana aikana kulutettu sähkö summataan ja sähkönkulutuksen ollessa aurinkosähkön tuotantoa suurempi, kaikki aurinkosähkö lasketaan itse käytetyksi.
Esimerkiksi sähkövastuksilla lämpenevän käyttövesivaraajan lämmitystä voidaan ohjata automaatiolla ajankohtiin, joissa aurinkosähkön tuotto ylittää sähkönkulutuksen. Kohtuullisilla investoinneilla toteutettavat ohjausratkaisut parantavat monessa tapauksessa aurinkosähköjärjestelmän taloudellista kannattavuutta aurinkosähkön omakäyttöosuuden kasvamisen ansiosta.