Siirry sisältöön

61 hakutulosta

Materiaalin ja energian kokonaisoptimointi Kidexin tuotannossa materiaali- ja energiansäästöt linkittyvät yhteen. Kysymys on kokonaisoptimoinnista. Entistä tehokkaampi materiaalinkäyttö mah­ dollistaa materiaalin ensisijaisen hyödyntämisen kallisarvoisemmissa tuotteissa, jolloin myös prosessien energiakäyttö alenee.
mukaan täyttää seuraavat vaatimukset: sen antaa pätevä ja sertifioitu asiantuntija rakennuksessa paikan päällä tehdyn tarkastuksen perusteella; se käsittää peruskorjaussuunnitelman, jossa esitetään toisiinsa perustuen laaditut perusparannusvaiheet tavoitteena muuttaa rakennus päästöttömäksi rakennukseksi viimeistään vuoteen 2050 mennessä; siinä ilmoitetaan odotettavissa olevat hyödyt energiansäästöinä
Se oli loistava jatkumo sille, että koulussa oli juuri puhuttu energiansäästöstä ja vietetty myös Hävikkiviikkoa, jonka takia hyvässä muistissa oli se, ettei kannata ottaa ruokaa enempää kuin jaksaa syödä. Opettaja Mikael Nylundin mielestä seikkailu oli helppo toteuttaa luokan kanssa. Hänen mukaansa oli hyvä, että Agenttikortti on tulostettava eikä digimuodossa.
mahdolliset muut vaikutukset sekä tarvittavat investoinnit ja näistä lasketut kannattavuudet erikseen energiansäästölle ja kokonaissäästöille.
Koska taloyhtiön yhteiset kulut jakaantuvat osakkaille, osakkaat voivat energiansäästöllä saavuttaa rahallista säästöä ja toisaalta hyväkuntoinen rakennus kiinnostaa ostajia. Haetaan tilastoista seuraavilla tiedoilla: Esimerkkikerrostalosta ei ole tiedossa koko rakennuksen pinta-alaa, joten tehdään vertailu rakennusajankohdan 2000-2010 ja sijainnin perusteella.
Syväselvitysten tarkoituksena on edistää energiansäästöä, energiatehokkuuden parantumista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi. Syväselvityksen toivotaan johtavan investointiin tai edelleen jatkoselvityksiin. Syväselvitykset – ideasta investointiin Kenelle syväselvitykset on tarkoitettu?
Energiatuen avulla voi esimerkiksi tehdä energiansäästöön ja -tehokkuuteen liittyviä investointeja tai edistää uusien teknologioiden käyttöönottoa. • Energiatuen myöntämisessä etusijalla ovat uuden teknologian hankkeet. • Tukea voidaan myöntää uusiutuvan energian tuotantoon, energiansäästöön tai energiakatselmukseen liittyvälle hankkeelle, jota ei ole vielä käynnistetty. • Energiatehokkuussopimuksen
Älyvalmiusindikaattorin avulla voidaan korostaa niitä lisähyötyjä, joita rakennusten omistajat ja käyttäjät saavat kehittyneistä älyteknologioista esimerkiksi energiansäästöinä ja ilmastonmuutokseen varautumisena tai sosiaalisen osallistavuuden ja esteettömyyden, käyttömukavuuden ja hyvinvoinnin lisääntymisenä.
Myös  muita  toimenpide‐ehdotuksia  voidaan  esitellä, jos tarkastelulle on energiansäästön ohella muita merkittäviä perusteita. Laskelmissa esitettyjen hinto‐ jen ja kustannusten verottomuus/verollisuus on esitettävä selkeästi.  Tekstissä käsitellään myös laitekohtaiset kunnonhallintarutiinit, mikäli niillä on vaikutusta laitteiston ener‐ giatalouteen. 
Raportoinnin tasoksi ei riitä pelkästään teknisten tietojen esittäminen vaan raportoinnista tulee ilmetä, onko tarkastellussa prosessissa, järjestelmässä tai laitteessa energiansäästö mahdollista vai ei.