Siirry sisältöön

93 hakutulosta

Esimerkiksi lämmitys voidaan ajoittaa sähkön saatavuuden ja hinnan perusteella niin, ettei siitä ole asukkaille haittaa. Sähkön varastoinnin kehittyessä sähköjärjestelmästä tulee entistäkin joustavampi. Myös kotitaloudet voivat varastoida esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuottamaansa sähköä omiin tarpeisiinsa tai ostaa verkosta edullista sähköä varastoon.
Lisätietoja: Motiva Oy johtava asiantuntija Harri Heinaro puh. 09 6122 5016 harri.heinaro@motiva.fi Suomen LVI-liitto SuLVI ry toiminnanjohtaja Samuli Könkö puh. 050 327 6592 samuli.konko@sulvi.fi Suomen Sisäilmayhdistys ry toiminnanjohtaja Mervi Ahola puh. 050 584 8442 mervi.ahola@sisailmayhdistys.fi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys
Kannustan lämpimästi harkitsemaan, olisiko nyt hyvä hetki vaihtaa oman kodin lämmitys kestävämmäksi, ja selvittämään omaan tilanteeseen sopivin tukimuoto”, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sanoo.
.  TOP3 -TOIMENPITEET • tuotantolinjojen pesusyklien optimoiminen • suodatusten optimoiminen • reaktoreiden lämmitys- ja pumppausjärjestelmien tehostaminen CH-Polymers Oy:n tuotantopäällikkö TIMO HEIMOLA: – Tehtaan materiaalivirrat ja niihin liittyvät kulut sekä piilokulut saatiin selville järkevällä tarkkuudella.
Muita tyypillisiä kohteita ovat tehdaskiinteistö sekä ilmanvaihdon ja käyttöveden lämmitys. Joskus talteenotettua energiaa on yli oman tarpeen tai omassa toiminnassa ei löydy järkevää lämmön käyttökohdetta.
Tällä vältetään yhtäaikainen lämmitys ja jäähdytys esimerkiksi tilanteessa, jossa huonelämpötila nousee hetkellisesti takan lämmityksen yhteydessä.  Kylmillä ilmoilla lämpöpumpun lämpötilan asetusarvo ja puhallinnopeus kannattaa pitää korkealla, kuitenkin niin, ettei se vähennä asumisviihtyvyyttä.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Teemu Kettunen puh. 050 568 9445 teemu.kettunen@motiva.fi Tukesin rekisterit (toiminnanharjoittajarekisteri ja asentajien pätevyysrekisteri): Toiminnanharjoittajarekisteri Lämpöpumppujen huolto-ohje Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden
Lisätietoja: Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry kehityspäällikkö Riikka Liedes riikka.liedes@stul.fi puh. 045 7734 8683 Motiva Oy johtava asiantuntija Harri Heinaro harri.heinaro@motiva.fi puh. 09 6122 5016 Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään
58% 24% Muu 13% 3% Liikenne Lämmitys Sähkönkäyttö Yhdyskuntajäte Palvelurakennusten energiatehokkuus - Palvelurakennusten energiatehokkuus paranee uudis- ja peruskorjauksen kautta, jo useana vuonna kaupungin omat hankkeet on toteutettu kansallista määräystasoa energiatehokkaampina (mm. päälämmitysjärjestelmäksi valitaan lämpöpumpputekniikka aina kun se on teknisesti mahdollista ja tma
. – Samalla on käyty läpi kiinteistön automatiikkaa, jotta lämmitys ja jäähdytys eivät ole turhaan samanaikaisesti päällä. Setälän mukaan myös sairaalavälineiden steriloinnissa ja sairaalan keittiössä tarvittavaa höyryntuotantoa tehostetaan säädöillä ja huonosti toimivien venttiilien vaihdolla.