Siirry sisältöön

16 hakutulosta

Lämmityksen energiankulutuksen seuranta, verkoston toiminnan ylläpito, verkoston tasapaino ja oikea säätökäyrä sekä suunnitelmallinen kunnossapito ovat kaikki tekijöitä, joilla ehkäistään ongelmia, varmistetaan tasaiset huonelämpötilat ja viihtyisät asuinolosuhteet sekä pidetään energiankulutus ja kustannukset kurissa. Mikä on patteriverkoston perussäätö?
Rakennuksen käyttötarkoituksen pysyessä ennallaan voidaan kesäajan huonelämpötilan laskenta jättää tekemättä, jos muuten voidaan varmistua, että rakennuksen ominaisuudet eivät korjauksen tai muutoksen johdosta heikkene.
Kyllä …Ei … Huonetilojen lämmitysjärjestelmät ja -laitteet Tutkimusten mukaan 20–22 °C huonelämpötila on terveellinen ja miellyttää useimpia ihmisiä. Jo lämpötilan alentaminen yhdellä asteella vähentää lämmityskustannuksia jopa yli 5 %.
Muista, että kesäisin huonelämpötilat voivat ja saavatkin nousta korkeammaksi kuin talvisin: +21 astetta on kesäkeleillä jopa liian viileä.
Selvää on, että huonelämpötilan lasku yhdellä asteella pienentää lämmityslaskua viisi prosenttia vuodessa. Kylpyhuoneen lämmityksessä on saavutettavissa jopa 40 prosentin säästö, kun lämpötilaa säädetään asumistarpeen mukaan. Asumistarpeen mukainen säätö on mahdollista, kun käytössä on tarkka aikaohjattava termostaatti.
Huonelämpötilan alentaminen yhdellä asteella vähentää lämmityskustannuksia noin viisi prosenttia. Käyttöveden lämmitykseen kuluvaan energiaan vaikuttavat oleellisesti asukasmäärä ja heidän käyttötottumuksensa. Esimerkiksi kylvyssä kuluu vettä viisinkertaisesti suihkuun verrattuna.
Huonelämpötilat ovat säädetty korkeintaan 21 asteeseen ja niitä pudotetaan aina pitkien poissaolojen ajaksi. Mökkiviikonloppujen ja matkojen ajaksi lämpötilaa lasketaan 2-3 astetta ja lämpöisinä aikoina keväällä ja syksyllä lämmitys kytketään pois kokonaan. Tyhjää taloa on turha lämmittää.
Erityisesti huonelämpötila vaikuttaa merkittävästi lämpöolosuhteisiin. Liian korkea tai matala huonelämpötila heikentää viihtyvyyttä ja sisäilmaston laatua. Muita lämpöolosuhteisiin vaikuttavia tekijöitä ovat ilmanliike, pintalämpötilat, lämpötilan kerrostuminen ja ilman kosteus.
C Huone- ja ulkolämpötilat Oy Satosalli Mallitalo AsAsOy H u o n e lämp ö tilo je n p ysyv yys 27.2.-4.3.2002, klo 01-06 huonelämpötilat C B 17 25 B 25 24 A1 3 A3 23 A 10 22 L in .