Siirry sisältöön

20 hakutulosta

Tee se itse –kotikatselmus Lukemalaskutukseen siirtymisen vaikutus energiankäyttöön Ilmanvaihdon sähkön käytön tehostaminen • Tehostamistoimenpiteiden ja järjestelmäsaneerausten vaikutukset • Käyttö- ja huolto-ohjeet ilmanvaihdon energiataloudelliselle käytölle Järjestelmäsaneeraukset • Jälkiasennettavien ohjaus- ja säätöjärjestelmien säästö- ja kustannusvaikutukset Huhtikuu 2010 Sähkölämmityksen
Lisätietoa sähkölämmityksen tehostamisesta: • www.motiva.fi/sahkolammitys Elvari on Motivan vuosina 2008–2015 koordinoima yhteistyöhanke, jolla tehostetaan sähkölämmitteisten pientalojen energiankäyttöä.
Elvari on Motivan koordinoima yhteistyöhanke, jolla tehostetaan sähkölämmitteisten pientalojen energiankäyttöä.
Lämmitysjärjestelmän parantaminen ja ilmanvaihdon tehostaminen myös vähentävät tarvetta turhaan tuulettamiseen. Suositellaan energiaeksperttitoiminnan käynnistämistä kiinteistössä. Osaavan ja neuvovan henkilön vaikutukset asukkaiden käyttötottumuksiin ovat huomattavat.
Saavutettujen säästöjen kerrannaisvaikutus (suorat ja epäsuorat) on yli 10 prosenttia valimon energiankäytöstä.
Lauhteen maahan lataamisella on myös positiivinen vaikutus kylmälaitoksen taloudellisuuteen, kun lauhdutuslämpötila voidaan pitää alhaisena läpi vuoden. 2.2.4 Lauhdelämmön talteenoton tehostaminen lämpöpumppuratkaisuilla Lämpöpumpulla voidaan nostaa talteenoton lämpötilaa.
Pyritään määrittelemään toimenpide-ehdotuksia, joiden tavoitteena on toisaalta asiakkaiden energian säästö ja toisaalta oman kaukolämpö- / aluelämpöjärjestelmän toiminnan tehostaminen, joka myös saattaa näkyä energiansäästönä.
 tehostaminen tuo yrityksille suoraa taloudellista hyötyä ja vähentää toiminnasta aiheutuvia ym‐ päristöpäästöjä. 
Tilastokeskus uudisti asumisen energiankäytön tilastoinnin vuonna 2011 vastaamaan EU:n energiatilastodirektiiviä. Direktiivi edellyttää asumisen energiankäytön jakamista seuraaviin ryhmiin 1. lämmitys 2. lämminvesi 3. ruoanlaitto 4. valaistus ja 5. muut sähkölaitteet.
Kuvassa 39 on esitetty leipomouunin epäsuoran ja suoran lämmityksen vaikutus sen energiankäyttöön. Kuva 39.