Siirry sisältöön

176 hakutulosta

Sähkö – marginaaliperusteinen päästökerroin Arvioitaessa energiansäästötoimenpiteen kulutusmuutoksen vaikutusta hiilidioksidipäästöihin voidaan sähkölle käyttää Suomen keskimääräisen sähkönhankinnan CO 2 -päästökertoimen rinnalla myös marginaaliperusteista päästökerrointa. Sähkön marginaaliperusteista kerrointa käytetään lähinnä Suomen kansainvälisissä raportoinneissa.
pientuotanto (Energiateollisuus ry) Informaatiota sähköisen talotekniikan alalle: sähköala.fi Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL Sähkön hintavertailu
Aggregaatti on laite, joka tuottaa sähköä esimerkiksi bensiini- tai dieselmoottorilla. Aggregaatilla voidaan tuottaa sekä tasa- että vaihtosähköä eri jännitetasoilla.
Energiayhteisöjä voi muodostua eri energiamuotojen ympärille (sähkö, lämpö, kaasu, polttoaineet). Näillä verkkosivuilla käsitellään vain sähkön tuotantoon ja jakeluun liittyviä energiayhteisöjä. Taloyhtiöt ovat nousemassa keskeisiksi energiayhteisötoimijoiksi.
Yhtiökokouspäätöksen pohjaksi on hyvä esittää hyvityslaskennassa käytettävä tuotetun sähkön jakoperuste osakkaille (osakeomistusten suhteessa) ja sähköverkkoon myytävän sähkön käsittelytapa (SMA- tai SMB-jakotapa). Taloyhtiön hallitus päättää lisäksi energiayhteisöä edustavan yhteyshenkilön, joka hoitaa tiedonvälityksen jakeluverkonhaltijan kanssa. 2.
Sähkön käyttäminen vähentää päästöjä Täyssähköllä ajettaessa hybridiautosta ei tule pakokaasupäästöjä. Kun ajoon käytetään sähköä mahdollisimman paljon, ovat ladattavan hybridin hiilidioksidipäästötkin pienemmät kuin pelkän polttomoottoriauton tai tavanomaisen hybridin. Hybridiautot ovat rakenteeltaan joko sarja-rinnakkaishybridejä tai sarjahybridejä.
Skenaariokehikon pohjalta on laadittu arvio sähkön ja polttoaineiden hintojen kehityksestä, jotka on esitetty alla taulukossa 2-1. Taulukko 1: Sähkön ja polttoaineiden hintojen kehitys (€/MWh) 2016 2020 2030 Sähkö (pörssi) 32 45 65 Sähkö (pistorasiahinta*) 120 129 154 Pelletti (pienkäyttäjä, sis.
Satelliiteissa ja avaruusluotaimissa sähköä on tuotettu aurinkopaneeleilla jo 1950-luvulla. Nykyisin kuluttajille suunnattuja aurinkosähkösovelluksia on lukuisia. Esimerkkeinä voidaan mainita aurinkosähköllä toimivat taskulaskimet ja rannekellot, joissa kellotaulun taustaan on asennettu aurinkopaneeli.
Käytännössä aurinkopaneeli voi tuottaa hetkellisesti sähköä nimellistehoaan suuremmalla teholla, kun sille tulevan säteilyn määrä ylittää 1 000 W/m 2 . Toisaalta esimerkiksi pilvisellä säällä ja hetkellinen teho jää alle ilmoitetun nimellistehon. Myös paneeleita ympäröivä lämpötila vaikuttaa niiden tehoon, sillä ne tuottavat tehokkaammin sähköä matalammissa lämpötiloissa.
Aikaisemmin vesivoimalla tuotettiin usein käyttövoimaa suoraan jollekin työkoneelle, esimerkiksi myllylle tai sahalle, mutta nykyisin vesivoimalaitokset tuottavat yleensä sähköä.