Siirry sisältöön

33 hakutulosta

Myös poissa ollessa ilmanvaihto pidetään minimiteholla, ei sammuteta. Suodatin kannattaisi vaihtaa kahdesti vuodessa. Kesän tullessa lämmöntalteenotto sammutetaan ja lämmityskauden alkaessa kytketään päälle.
Huber Finland Oy – Taavetin tehdas Case – Metso Minerals Oy Case – Stora Enso, Heinola Fluting – Säästä ja suojaa Case – Sulzer Pumps Finland Oy – Karhulan Valimo Case – Suomen Sokeri Oy Energiahommat hyvässä putkessa Energiatehokas ilmanvaihto teollisuudessa Energiatehokas konesali Energiatehokas lämmönsiirto Energiatehokas teollisuuskiinteistö Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän
Keskeisessä roolissa ovat aikataulujen hallinta, riittävä työmaan suojaus, lämmitys ja ilmanvaihto sekä seuranta ja säätäminen. 3_Energiatehokas_rakentaminen_Olosuhteet ja rakenteiden kuivattaminen_2019 (pptx) (1.1 MB) Monimutkaiset ja hitaasti kuivuvat rakenteet sekä kosteuden aiheuttamat muodonmuutokset vaikuttavat rakenteiden kuivumiseen.
Ilmanvaihto Onko ilmanvaihto tarpeenmukainen? Tarkasta ilmamäärät, käyntiajat ja lämpötila. Olisiko nyt hyvä huolto- ja kunnossapitohetki? Jäähdytys Muista tarpeenmukaisuus, älä jäähdytä liikaa tai tyhjää tilaa. Valaistus Tarkasta aikaohjelmat ja valaistuksen ryhmittelyn tarpeenmukaisuus. Sähkölaitteet Tarkasta käyntiajat, ohjaukset ja säädöt. Eihän mikään ole päällä turhaan?
Motiva Oy toimii neuvontafoorumin koordinaattorina ja mukaan on kutsuttu sekä rakennusten omistajia edustavat tahot että lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan organisaatioita. “Viestintää ja neuvontaa eri järjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään Suomessa monessa organisaatiossa.
Asukkaan on tärkeää tietää, miten oman asunnon ilmanvaihto toimii. Jos laitteiston käyttö on vierasta, kannattaa pyytää apua huoltoyhtiöltä. Energiaa säästyy myös ilmanvaihdon säätämisellä. ”Maksimitehoa tarvitaan vain silloin, kun asunnossa on esimerkiksi juhlien vuoksi poikkeuksellisen paljon ihmisiä, laitetaan ruokaa, saunotaan tai vaikka kuivatetaan pyykkejä.
22.6.2020 10.00 Energiatehokkuus ylös ja kustannukset kuriin säästötakuulla Parantamalla ilmanvaihtoa, uudistamalla kiinteistöautomaatiota ja panostamalla esimerkiksi energiatehokkaaseen valaistukseen saadaan säästöjä monessa kiinteistössä.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Päivi Suur-Uski paivi.suur-uski@motiva.fi puh. 044 300 1369 www.motiva.fi/kesa Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Uudistamalla teknisiä järjestelmiä – lämmönjakoa ja ilmanvaihtoa – tai esimerkiksi vaihtamalla lämmitysmuotoa tai lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä voidaan pienentää energiakustannuksia. Mitä? Yhteistyöllä hyvä paketti kokoon Motiva kokosi yhdessä ympäristöministeriön sekä yhteistyökumppaneiden kanssa tiedot pientalojen taloteknisten järjestelmien parantamiseksi.
Talotekniikkaa ovat kaikki kotisi tekniset järjestelmät ja laitteet, joilla hallitset esimerkiksi lämmitystä, jäähdytystä ja ilmanvaihtoa. LVI-tekniikka eli Lämmitys-, Vesi- ja Ilmastointitekniikka, ovat keskeisin osa talotekniikkaa.