Siirry sisältöön

15 hakutulosta

Litraa henkilöä kohti vuorokaudessa % alle 50 l/hlö/vrk 7 50 – 99 l/hlö/vrk 41,8 100 – 149 l/hlö/vrk 34,7 150 – 199 l/hlö/vrk 11 200 – 299 l/hlö/vrk 4 300 l/hlö/vrk tai enemmän 1,5 *) Tiedot perustuvat Motivan koordinoimaan Kestävä vedenkäyttö -hankkeeseen. Kotitalouksien vedenkäyttöä selvitettiin mittaustiedolla, vedenkäyttökyselyllä sekä vedenkäytön seurannalla.
Tämä johtuu lämpimän käyttöveden käytöstä, jolloin osa lämmityskuluista kuuluu vedenkäytön kustannuksiin. Kun huomioidaan myös lämpimän käyttöveden lämmitys, niin vedenkäytön osuus keskimääräisistä hoitokuluista on 13–15 prosenttia. On tärkeää tutustua oman taloyhtiön hoitokuluihin ja verrata niitä vastaavan tyyppisten taloyhtiöiden tietoihin. Mistä lämmityslasku muodostuu?
Miten voin pienentää vedenkäyttöäni? Jokaisen asukkaan vedenkäyttötottumuksilla on suuri merkitys taloyhtiön kokonaisvedenkulutukseen. Vedenkäyttöä voi asukkaana pienentää seuraavasti: Suihkussa kuluu huomaamatta merkittävä määrä vettä ja lämmitysenergiaa. Suihku kannattaa sulkea esimerkiksi saippuoimisen ajaksi.
Huomiota myös energiaan, veteen ja kertakäyttöpakkausten muoviin Hävikin vähentämisen lisäksi Compass Groupissa kiinnitetään huomiota esimerkiksi keittiöiden energian- ja vedenkäyttöön. ”Jaamme henkilökunnalle esimerkiksi top 10 -vinkkejä siitä, miten vaikkapa uunia tai astianpesukonetta voi käyttää tehokkaasti, mutta niin, että sähkön- ja vedenkäyttö minimoidaan.”
Lue lisää 19.4.2021 Keskimääräinen vedenkäyttö on vähentynyt, mutta käyttäjien yksilölliset kulutuserot ovat suuret Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Kestävä vedenkäyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Vedenkulutus: Seurataan 10 opiskelijan vedenkäyttöä naisten/miestenhuoneessa. – Valuuko vesi käsienpesun ajan tai unohtuiko hana auki esimerkiksi hiusten kampaamisen ajaksi? Havaitaanko vuotavia hanoja tai WC-istuimia? Tehdään tarkistuskierros myös liikuntatiloissa. 2.
Konkreettisten ja helppojen tehtävien avulla opitaan energiansäästöstä, kierrätyksestä, vedenkäytöstä, ruokahävikistä ja viisaasta liikkumisesta. Kaikkien energia- ja ilmastoasioiden käsittelyyn konkretiaa kaipaavien kannattaa siis tarttua haasteeseen. Vuonna 2023 Agenttiseikkailu-verkkosivustoa tullaan päivittämään.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön.
Voidaan seurata kuinka toteutetut energian- ja vedenkäytön säästötoimenpiteet vaikuttavat kulutukseen. Saadaan perusteet käyttökustannusten budjetointiin. Huoltokirja Nykypäivänä huoltokirja on useimmiten kiinteistökohtaisesti sähköiseen muotoon laadittu tiedostokokonaisuus.
Muuten autotallien vedenkäyttö sisällytetään sopivalla tavalla vuokraan/autotallivastikkeeseen. Taloyhtiöön asennettiin huoneistokohtaiset vesimittarit v. 2021 lopussa. Täytyykö taloyhtiön alkaa laskuttaa vedestä mittarilukemien mukaan heti vai voiko tämän aloittaa esim. 6 kk vesimittareiden käyttöönoton jälkeen?