Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Eri hallinnonaloilla on valmisteilla uusia vapaaehtoisuuteen pohjautuvia ohjauskeinoja. Jos ja kun vapaaehtoisin toimilla halutaan saavuttaa hyviä tuloksia, kannustamme asettamaan toiminnalle selkeät ja mitattavat tavoitteet ja edellyttämään niistä raportointia. Myös toiminnalla saavutettuja tuloksia tulee koota yhteen ja tuloksista pitää viestiä.
Vapaaehtoisilla energiatehokkuussopimuksilla suuri vaikutus Ratkaiseva rooli kaikkien tavoitteiden ja kumulatiivisen energiansäästövelvoitteen saavuttamisessa oli energiatehokkuussopimuksilla, jotka ovat vaikuttavin energiatehokkuuden ohjauskeino Suomessa.
Päästökauppajärjestelmä ja pitkäjänteinen ennustettava ilmasto- ja energiapolitiikka ovat strategian keskeisiä ohjauskeinoja. Investointeja varten pitää olla vakaa toimintaympäristö. Myös panostukset uuteen teknologiaan auttavat.
jatkuva kasvatus, hakkuukiertojen pidentäminen, kaupunkimetsät) vetytalous, hiilidioksidin talteenotto sekä synteettisten polttoaineiden valmistus typenotto ilmasta biohiilen hyödyntäminen, vähätuottoisten metsien ja soiden ennallistaminen, kivennäismaiden suosiminen viljelyssä materiaalitehokkuutta lisäävät ratkaisut: monikäyttöiset ja muunneltavat kiinteistöt, yhteiskäyttöautot, ohjauskeinot
Energiajärjestelmä tarvitsee joustavuutta lisääviä ohjauskeinoja – voisiko dynaaminen sähkövero olla vaihtoehto? LTY, TTY, AYKK, SYKE, Strateginen tutkimus, Hiilineutraali ja resurssitehokas Suomi –ohjelma. www.smartenergytransition.fi.
Kilpailukykyanalyysi ja elinkaarikustannuslaskenta (LCC) 2.1 Kilpailukyky Kaukolämmön kilpailukykyyn vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa uudistuvat rakentamismääräykset ja erityisesti rakennusten ominaisenergiankulutus, polttoaineiden hintakehitys sekä poliittiset ohjauskeinot.
Ohjauskeinot ovat väistämättä osin päällekkäisiä. Asemakaava vaikuttaa liikenteen, rakentamisen ja rakennusten energiankulutuksen päästöihin. Lisäksi asemakaavan tulisi mahdollistaa muut ilmastotavoitteita toteuttavat ohjausmekanismit. Esimerkiksi nettonollaenergiatalojen toteuttaminen edellyttää uusiutuvan energian tuotantoa tontilla tai rakennuksen välittömässä läheisyydessä.
1