16 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Raportissa on esitetty yksityiskohtaisiin simulointeihin perustuvia tuloksia ominaisuuksiltaan erityyppisille ilma-ilmalämpöpumpuille erilaisen lämmöntarpeen omaaviin pientaloihin. Tarkasteltavina pientaloina olivat Cost optimal -hankkeessa esitellyt nykyistä rakentamistapaa edustava kaksikerroksinen pientalo ja vanhaa rakennuskantaa edustava yksikerroksinen pientalo.
: Energiatehokas koti Energiatehokas koti – Suunnittelu Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivusto – Aurinkosähköä pientalon tai taloyhtiön katolle: Aurinkosähköä omakotitaloon Aurinkosähköä taloyhtiöön Palaa otsikoihin
Rakennuttaja on yleensä tuleva pientalon omistaja ja asukas. Pääsuunnittelijan tehtävä on vastata suunnittelun kokonaisuudesta ja huolehtia siitä, että rakennus- ja erityissuunnitelmat muodostavat kokonaisuuden. Jokaisessa kohteessa tulee olla nimetty pääsuunnittelija.
Lämmitystaparemontin suunnittelu kannattaa aloittaa parhaiten soveltuvan lämmitysmuodon valinnalla. Maalämmön asentaminen esimerkiksi edellyttää toimenpidelupaa kunnalta, eikä ole yleensä mahdollista pohjavesialueilla. Vinkkejä lämmitysmuodon valintaan saa Motivan verkkosivuilta sekä kuluttajien energianeuvonnasta.
Ota yhteys oman alueesi neuvojaan: Energianeuvojat maakunnissa Vinkkejä arkeen: Koti ja asuminen Lämmitysmuotojen vertailulaskuri: Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri Kirjoittaja on energianeuvoja DI Sami Seuna Ekokumppanit Oy:stä. Ekokumppaneilta palvelua saa kuluttaja, taloyhtiö tai yritys Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella.
Korjaushankkeiden suunnittelun ja toteutuksen oikea-aikaisuus ja -sisältöisyys voidaan osin myös varmistaa rakentamalla Suomeen korjausrakentamisen one-stop-shop palvelu. Palvelun kautta erityisesti pientalojen omistajat ja taloyhtiöt saavat tukea ja neuvontaa entistä tehokkaammin hankeprosessin eri vaiheissa.
Taloyhtiön ja pientalon pitkän aikavälin suunnittelussa kannattaa pohtia, mitä ominaisuuksia rakennukselta tulevaisuudessa halutaan ja mihin suuntaan sitä kehitetään. Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua. Taloautomaation hankinnassa kannattaa panostaa kattavaan suunnitteluun.
Vertailu toteutettu kaukolämmitteiselle pientalolle (KL 2012), maalämpöä käyttävälle pientalolle (ML 2012) sekä suoraa sähkölämmitystä käyttävälle pientalolle (SS 2012).
Tilaaja vakuuttui myös NEAPOn pientalojen fiksusta ilmeestä, turvallisuudesta ja ympäristöön sopeutumisesta.
Vuonna 2006 pientaloissa lämmitysenergiaa kului 33,6 TWh ja puupolttoaineiden osuus oli 11,4 TWh. Kuvassa on esitetty pientalojen (erilliset pientalot, kytketyt pientalot ja vapaa-ajan asuinrakennukset) eri energialähteiden käyttö vuonna 2006. Vuonna 2006 pientaloja oli yhteensä 1 078 277 kappaletta, mikä on. 40 % Suomen asuntokannasta.