Siirry sisältöön

50 hakutulosta

Eniten on kasvanut kiinnostus suurten hukkalämpöä hyödyntävien lämpöpumppujen käyttöön.
Kulutus ja lämpöpumpulla saatava säästö voivat tapauskohtaisesti olla pienempiä tai suurempia kuin ikäkauden tyyppitalojen kohdalla on arvioitu.
Kiinteistö- ja palveluala Lisätietoa kiinteistöjen energiatehokkuudesta: Kiinteistön energiankäyttö Energiatehokas ammattikeittiö Energiatehokas hiihtokeskus Ilmavirtojen säädöt ja tarkastukset palvelukiinteistöissä -opas Kiinteistöjen latauspisteet kuntoon Kiinteistön energiatehokkaat sähkötekniset ratkaisut Lämpöpumppujen huolto-ohje Paranna ja ylläpidä loma-asumisen energiatehokkuutta
Lämpöpumpuilla käyttövesi saadaan helposti turvallisen lämpimäksi. Joissakin lämpöpumpuissa on automaattinen toiminto, joka lämmittää käyttöveden säännöllisin väliajoin noin 65 asteeseen.
Lämpöpumpun lämpökertoimen riippuvuus luovutuspiirin lämpötilasta Kuvissa 13–18 on esitetty lämpöpumpun antama lisäteho, kun lämpöpumpun lämpökerroin on 3. Tämä vastaa hieman yli 50 °C lämpötilaa luovutuspiirissä. 18 Lämpöpumpun LTO, hypermarket LTO‐energia [MWh] 4000 3000 2000 1000 0 0 5000 10000 Pinta‐ala [m2] 15000 20000 Kuva 13.
sähköistyminen ja sen vaikutus energiatehokkuuteen ja hukkalämpöjen hyödyntämiseen Sähköistämällä energiatehokkuutta teollisuudessa - kirjallisuusselvitys Sähkömoottoreiden hankintaopas Teollisuuden tekninen eristys & energiatehokkuus Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Teollisuusuunien energiatehokkuus Tuotannon hukkalämpö hyödyksi Ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen – Lämpöpumppu
energiaa kiinteistön tarpeisiin Hukkalämmöt kerätään lämpöpumpun höyrystimelle 3.
Lämpöpumpuilla kasvava rooli sähköistymisessä Selvityksen mukaan lämpöpumput ovat sähköistymisessä merkittävässä roolissa, muun muassa korvattaessa teollisuuden kiinteistöjen fossiilisiin polttoaineisiin perustuvaa lämmitystä, joka on nykyisin arviolta kolme terawattituntia vuosittain. Teollisuuden prosessien sähköistämisen suurimpia haasteita ovat korkeat lämpötilavaatimukset.
Leppävirralla sijaitseva As Oy Leppävirran Sorsakosken Koskipuisto on kuluvan syksyn aikana siirtymässä fossiiliajasta nykyaikaan, sillä vanhat öljykattilat vaihtuvat ilma-vesi-lämpöpumppuun. Kuva. As Oy Leppävirran Sorsakosken Koskipuisto siirtyy syksyn aikana fossiiliajasta nykyaikaan vanhojen öljykattiloiden vaihtuessa ilma-vesi -lämpöpumppuun. Kuva Juha Louhisto.