Siirry sisältöön

60 hakutulosta

Takaisin Teollisuusuunien energiatehokkuus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 70 sivua Julkaisuvuosi 2015 Lataa Teollisuusuunien energiatehokkuus Kuvaus Teollisuusuuni on usein tehtaan merkittävin yksittäinen energiankäyttäjä, minkä vuoksi sen energiatehokkuuteen ja ylijäämälämmön hyödyntämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Takaisin Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 23 sivua Julkaisuvuosi 2015 Lataa Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Kuvaus Haukkaako uuni suurimman osan tuotantonne energiankäytöstä ja aiheuttaa mittavan energialaskun? Ohjaatteko uunin hukkalämmön ja kuumat savukaasut hyödyntämättöminä taivaalle?
Takaisin Teollisuuden tekninen eristys & energiatehokkuus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 37 sivua Julkaisuvuosi 2016 Lataa Teollisuuden tekninen eristys & energiatehokkuus Kuvaus Tuotantolaitteiden ja -linjojen ikääntyneet, vaurioituneet tai puuttuvat lämpöeristeet lisäävät turhaan tehtaan energiakuluja.
TEOLLISUUDEN UUNIT & ENERGIATEHOKKUUS Haukkaako uuni suurimman osan tuotantonne energiankäytöstä ja aiheuttaa mittavan energialaskun? Ohjaatteko uunin hukkalämmön ja kuumat savukaasut hyödyntämättöminä taivaalle? Kun tehostatte uunin energiankäyttöä, kulut ja päästöt vähenevät sekä toiminnan kannattavuus lisääntyy.
TEKNISEN ERISTYKSEN ENERGIATEHOKKUUS  |  www.motiva.fi Motiva on tuottanut tämän aineiston osana Teknisen eristyksen energiatehokkuus -hanketta, jossa etsittiin keinoja tehostaa teollisuuden energiatehokkuutta parantamalla tehtaiden teknistä eristystä.
Näin myös esimerkiksi suunnitteluhankinnassa kelpoisuusvaatimukseksi voi asettaa tietyn tason energiatehokkuus- tai uusiutuvan energian osaamisen.
Useamman vuoden ponnistus on auttanut ymmärtämään millaisista tekijöistä uunien energiatehokkuus koostuu. Hyvät palamisolosuhteet ovat edellytys energiatehokkuudelle ja tästä syystä säädöt ovat kohdistuneet palamisolosuhteiden parantamiseen.
Rakenteiden ilmatiiveys ja energiatehokkuus 4.1 Rakennusten energiatehokkuus Rakennusten energiatehokkuuden keskeisimpiä tekijöitä ovat lämmöneristeiden määrä ja rakenteiden ilmatiiveys sekä talotekniikan oikeanlainen toiminta. Lämmöneristeen määrä on nykyään ulkoseinissä noin 200 millimetriä ja yläpohjissa noin 400 millimetriä mineraalivillaa.
Energiatehokkuus kasvaa, jos uunia on mahdollista ajaa lievästi ylipaineisena. Jatkuva uunin paineen lasku on usein merkki uunin rakenteen vuotokohtien lisääntymisestä. Alipaineinen uuni imee ympäriltään ilmaa, joka on palamisilmaa kylmempää (kylmä ilma lisää lämmitystarvetta ja polttoaineen kulutusta).