Siirry sisältöön

46 hakutulosta

Sähkön käyttöä halutaan tehostaa Tuukkanen kertoo, että myös kaukolämpöä koskeva syväselvitys oli onnistunut, vaikka se ei johtanut suoriin toimenpiteisiin. Se osoitti, että keinoja energiatehokkuuden lisäämiseksi kannattaa etsiä toisaalta. – Haluamme nyt tehostaa erityisesti sähkön käyttöä. Kartoitamme esimerkiksi mahdollisuuksia perustaa Vuosaareen aurinkovoimala.
Katselmus nosti öljyn vaihtoehdoksi sähkön. – Suomeen rakennetaan paljon uusia tuulivoimaloita, sähköntuotantokapasiteetti kasvaa koko ajan ja öljyn hinta tulee todennäköisesti kallistumaan. Sähkö on meillä varmastikin tulevaisuuden ratkaisu.
HELEN OY Helen Oy toimittaa sähköä lähes 400 000 asiakkaalle eri puolilla Suomea. Liiketoiminta koostuu pääasiassa sähkön, kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä, omasta tuotannosta sekä energian jakelusta. Helenin toimittamalla kaukolämmöllä katetaan yli 90 prosenttia koko Helsingin lämmitystarpeesta. Valtaosa Helsinkiläisistä asuu kaukolämmitetyssä kodissa.
% LVI-järjestelmät 20 % 55 % Kompressorit Kylmäjärjestelmät 50 % 25 % Kalusteiden puhaltimet ja valaistus 10 % Lauhduttimet 10 % Sulatus ja muut lämmitykset Kylmäntuotanto nielee sähköä Kylmäjärjestelmät ovat päivittäistavarakauppojen suurin sähkösyöppö ja huomattava vuosittainen kustannuserä.
Tukea voidaan myöntää: Sähkön siirtoon ja jakeluun ja näihin liittyviin sähkön kantaverkonhaltijan ja jakeluverkonhaltijoiden toteuttamiin älykkäisiin ratkaisuihin, joilla liitetään uusiutuvaa energiaa kantaverkkoon ja otetaan uusia innovatiivisia teknologioita käyttöön jakeluverkossa.
Ylijäämälämpöä on mahdollista muuttaa sähköksi erilaisten tekniikoiden avulla.
Laadukkaaseen toimitukseen kuuluu sähkö- ja rakennekuvat sekä suomen- tai ruotsinkielinen käyttöohje. Lisäksi laitteistolle on aina tehtävä käyttöönottotarkastus, jonka pöytäkirjan asentaja varmistaa allekirjoituksellaan.
Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Aineistoa kerättiin hankkeessa sähkö-, energia- ja talotekniikan ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoitustöiden avulla. Harjoitustyö laadittiin hankkeessa opiskelijoille kolmen ammattikorkeakoulun (Tampereen ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu) kanssa yhteistyönä.
Talvella 2022–2023 keskityttiin Astetta alemmas -kampanjassa nopeasti sähkön huippukulutukseen vaikuttavien energiansäästötoimenpiteiden toteuttamiseen. Näillä säästettiin energiaa yhteensä 4 TWh, mikä vastaa suuruusluokkana yli 80 prosenttia Helsingissä vuonna 2021 kulutetusta sähköstä. Kaiken lisäksi vältettiin sähkökatkot.