Siirry sisältöön

49 hakutulosta

Kotitaloudet saavat energianeuvonnasta konkreettista apua kodin energiankäyttöön liittyvissä kysymyksissä. Erityisesti isojen investointien kohdalla, esimerkiksi lämmitysmuodon vaihdossa tai aurinkopaneelien hankinnassa, energianeuvojalta saa puolueetonta tietoa omaan kotiin soveltuvista vaihtoehdoista ja energiatehokkuutta parantavista lisätoimenpiteistä.
. – Lapset kuulevat ilmastonmuutoksesta varmasti jo ennen kouluun tuloa ja keskustelu energiankäytöstä ja -säästöstä on tärkeä ymmärryksen lisäämisessä ja tietojen syventämisessä sekä omien vaikutusmahdollisuuksien tunnistamisen kannalta, Reeta Vilo toteaa.
23.4.2024 14.00 Opas palvelukiinteistöjen ilmanvaihdon tarkoituksenmukaiseen ja energiatehokkaaseen käyttöön Ilmanvaihdon energiankäyttöä on mahdollista tehostaa jopa kolmanneksen verran.
Täsmäkatselmus tarjosi kattavan kuvan energiankäytöstä ja antoi suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, jolloin yritys voi suunnata toimensa oikeisiin paikkoihin. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu energiatehokkuussopimukseen osallistuminen ja aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto.
Aiemmin Energiavirasto on rahoittanut selvitykset metsä- ja metalliteollisuuden energiankäytön tehostamismahdollisuuksista. Kaupan alan hukkalämpöselvitys: Lisätiedot: Energiavirasto yli-insinööri Johanna Kirkinen puh. 029 505 0175 johanna.kirkinen@energiavirasto.fi Motiva Oy johtava asiantuntija Lea Gynther puh. 09 6122 5044 lea.gynther@motiva.fi Palaa otsikoihin
Motivan valtakunnallinen energianeuvonta opastaa fiksuun energiankäyttöön. Asiantuntija vastaa Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla kuluttajien kysymyksiin.
Kilpailussa etsittiin ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen.
. – Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys lohkaisee jopa 80 prosenttia kotitalouden energiankäytöstä. Asumisen osuus suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä on lähes 40 prosenttia. Lämmitysenergian tehokas käyttö ja ylikulutuksen välttäminen auttavat leikkaamaan asumisen ilmastovaikutuksia, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
. – Tarkka tieto omasta kulutuksesta ja kulutuksen vertaaminen vastaavanlaisten kotien kulutukseen on ensimmäinen askel kodin energiankäytön ja energiatehokkuuden arviointiin. Toteutunut lämmitysenergian kulutustieto on aina myös tärkeä suunnittelun lähtötieto, jos mietitään lämmitysjärjestelmän parannuksia tai uudistamista, Suur-Uski kertoo.
Säästökohteet liittyivät energiankäyttöön, jätteiden käsittelykustannuksiin, raaka-aineiden käyttöön ja hävikin minimointiin. – Osa tunnistetuista säästökohteista vaatii investointeja, osa on pieniä ja helpommin toteutettavia ja jo osin käytäntöön vietyjä, Savolainen kertoo. – Katselmuksen paras anti oli mielestäni materiaalitaseen selvittäminen.