Siirry sisältöön

72 hakutulosta

Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Takaisin Tutki pientalosi energiankäyttö – Tee se itse -kotikatselmus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 6 sivua Julkaisuvuosi 2014 Lataa Tutki pientalosi energiankäyttö 2014 motiva Lue Energiatehokas ilmanvaihto eDocker digipaper Kuvaus Tehtyäsi tämän katselmuksen sinulla on käsitys omasta energiankäytöstäsi.
3.10.2022 9.00 TEM: Yritysten ja kuntien vuotuinen energiankäyttö tehostunut 10 terawattituntia Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunnat ovat vuosina 2017–2021 tehneet yhteensä lähes 19 000 yksittäistä energiankäytön tehostamistoimenpidettä, joilla säästyy vuosittain energiaa 10,3 terawattituntia.
Toteutunut säästö vastaa lähes 450 000 sähkölämmitteisen pientalon vuosittaista energiankäyttöä.
25.5.2021 13.00 Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö säästää kustannuksia ja vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä Suomessa eri alojen vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset kattavat noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Ne ovat olleet vuodesta 1997 lähtien yksi tärkeimmistä toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
Talkoisiin tarvitaan ihan kaikkia energiankäyttäjä, jotta onnistumme leikkaamaan energiankäyttöämme tasolle, jossa vältymme vakavilta energian jakeluhäiriöiltä. Kun energiankäyttö pysyy maltillisena, enemmän edellytyksiä on myös energian hintojen maltilliseen kehitykseen.
Mukana on lähes 60 prosenttia Suomen energiankäytöstä – yli 700 yritystä ja niiden 7 000 toimipaikkaa ja yli 120 kuntaa ja kuntayhtymää. Vuosina 2017–2021 sopimuksiin liittyneissä yrityksissä ja kunnissa on vuotuista energiankäyttöä onnistuttu tehostamaan yhteensä yli 10 terawattituntia.
Täsmäkatselmuksessa energiatehokkuuden ammattilainen etsii ja ehdottaa katselmoitavalle kohteelle taloudellisesti kannattavimmat ja toteutuskelpoisimmat toimenpiteet, joilla voi tehostaa energiankäyttöä, lisätä uusiutuvan energian käyttöä tai edetä kohti vähähiilisyyttä.
Kun tehostatte uunin energiankäyttöä, kulut ja päästöt vähenevät sekä toiminnan kannattavuus lisääntyy.