Siirry sisältöön

68 hakutulosta

Mukana noin 60 % Suomen energiankäytöstä Säästöä yli kaksi terawattituntia vuodessa. Vuosina 2017–2022 sopimukseen liittyneet ovat tehneet lähes 25 000 toimenpidettä, joiden ansiosta vuotuinen energiankäyttö on tehostunut kaikkiaan kuuden vuoden aikana yhteensä lähes 12,5 terawattituntia.
VR konsernin tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian käytön osuus yli 60 % vuoteen 2020 mennessä (kaikesta konsernin energiankäytöstä). Vuonna 2014 uusiutuvan energian osuus oli 56 %.
Direktiivi 2011/65/EU Energiatehokkuusdirektiivi (Energy Efficiency Directive, EED, 2012/27/EU) velvoittaa myös energiankäytön tehostamiseen. Direktiivissä korostetaan julkisen sektorin roolia esimerkin näyttäjänä säästötavoitteiden saavuttamisessa.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
Tänä päivänä energiankäytön tehostaminen voi olla kimmokkeena melko toimivankin valaistuksen uudistamiselle ledivalaistukseksi, sillä uudistamisella saadaan entistä laadukkaampi valaistus pienemmillä käyttökustannuksilla. Kuva. Valaistuksen uusimista laadukkaaksi, toimivaksi ja energiatehokkaaksi voi arvioida oheisesta kuvasta.
Lämmitysverkoston perussäätö Energiankäytön kannalta lämmitysverkon epätasapaino ja suuret lämpötilaerot rakennuksen eri osissa aiheuttavat turhan kulutuksen lisäksi huonot sisäolosuhteet. Rakennuksen lämmitys- eli patteriverkoston perussäädössä vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä säädetään toimimaan suunnitellulla tavalla.
Tämä vertailutaso voi olla nykyisen käytössä olevan ratkaisun energiankäyttö, markkinoilla oleva keskimääräinen tai huonoin sallittu taso, tai ekosuunnitteludirektiiivin määrittämä minimitaso.
Niissä selvitetään kohteen energiankäyttö ja energiatehokkuus, tarkastellaan uusiutuvien energiamuotojen käyttömahdollisuuksia ja kerrotaan, kuinka yritys tai yhteisö voi vähentää energiakustannuksiaan.
Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa.
Osapuolet sitoutuvat selvittämään mahdollisuuden ja kustannustason huoneistojen kulutustyyppikohtaiseen energiankäytön mittaamiseen. Kulutustyypit ovat kohdan 2.6 mukaiset. Selvitykseen kuuluu myös tiedonsiirron selvittäminen asukkaiden käyttämään energiankäytön seurantapalveluun.