Siirry sisältöön

113 hakutulosta

ETJ+ energiatehokkuuden johtamisessa energianhallinta energia energiankulutus energiankäyttö Energiatehokkuus energia- ja ilmastotyö Teams 6. 9. Vastuullisten ja vaikuttavien hankintojen VAUHTI-verkoston aamukahvi-info hankinnat Teams 10. 9.
Tuetut energiakatselmukset kustannussäästön edistäjinä Energiankäytön tehostaminen tuo yrityksille ja yhteisöille suoraa taloudellista hyötyä ja vähentää toiminnasta aiheutuvia ympäristöpäästöjä. Ensimmäinen askel energiankäytön tehostamisessa on energiakatselmus.
Energiankäytön tehostamissuunnitelma Vuonna 2004 toimeenpantu energiankäytön tehostamissuunnitelma kohdistuu Kuopiossa sekä kaupungin omaan henkilöstöön että kaupungissa toimiviin pk-yrityksiin. Suunnitelman mukaisesti on kaupungin henkilöstöä koulutettu: tavoitteena on ensisijaisesti toimitilojen ja toimintojen energiankulutuksen ja ympäristökuormituksen vähentäminen.
Ennätyksellinen määrä toimia tehosti tiukassa paikassa vuotuista energiankäyttöä yli kaksi terawattituntia. Rakennusten älykkyys mahdollistaa joustavan energiankäytön Rakennusten älyindikaattorin tavoitteena on arvioida rakennusten älyvalmiuksia yhtenevän menetelmän avulla.
Syväselvitykset Syväselvityksen avulla energiatehokkuussopimukseen kuuluva suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi.
Kun tehostatte uunin energiankäyttöä, kulut ja päästöt vähenevät sekä toiminnan kannattavuus lisääntyy.
Energiankäytön uudella ajalla energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Energiafiksu käyttäjä seuraa kulutusta ja sähkön hintaa – jätetään yhdessä tarpeeton energiankäyttö historiaan!
Energiankäytön seuranta ja järkevyyden arvioiti on otettava osaksi jokapäiväistä työskentelyä. Kulutusseurannalla arvioidaan energiankäytön järkevyyttä seuraamalla ominaiskulutuksia esimerkiksi kWh/ruoka-annos tai astianpesun yhteydessä kWh/pesty astiamäärä. Mahdollisiin muutoksiin on tärkeää reagoida heti ja selvittää mistä ne johtuvat.
Asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi valtio myöntää määrärahojen puitteissa tukea energiakatselmusten toteuttamiseen, energiankäytön tehostamiseen tähtääviin investointeihin sekä uusiutuvan energian ja uuden energiatehokkaan teknologian käyttöönottoon.
Tavoitteena tehokkaampi energiankäyttö Suomessa vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä keino saavuttaa EU:n energiatehokkuusdirektiivin (EED) mukaiset energiankäytön tehostamistavoitteet. Energiatehokkuussopimuksilla katetaan yli puolet energiatehokkuusdirektiivin 7 artiklan mukaisesta Suomea sitovasta energiansäästötavoitteesta kaudella 2014–2020.