Siirry sisältöön

135 hakutulosta

Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
Tarkastelu edellytetään tehtäväksi, mutta laajuus ja yksityiskohtaisuus voidaan päättää kohde‐ kohtaisesti.    4.2.1 LVI‐järjestelmät  Tekstissä analysoidaan voimalaitoksen LVI‐järjestelmät ja raportoidaan niiden energiankäytön merkitys ja ener‐ giatehokkuus. 
Energiamarkkinoiden kehittäminen, EU-sääntely ja taloudelliset kannusteet puhututtavat Sektori-integraation ajureita ovat erityisesti puhtaan ja vaihtelevan sähkön tuotanto, ja yhteiskunnan energiankäytön sähköistyminen. Puhtaan sähkön tuotannon ja kulutuksen väliin tarvitaan energiansiirron mahdollistava infrastruktuuri.
Energiankäytön kannalta lämmitysverkoston epätasapaino ja siitä aiheutuvat suuret lämpötilaerot rakennuksen eri osissa aiheuttavat turhan kulutuksen lisäksi huonot asuinolosuhteet.
Savukaasun  käsittelyjärjestelmien  energiankäytön  ja  energiatehokkuuden  merkitys  voimalaitoksen  oma‐ käyttöenergialle voi vaihdella merkittävästi voimalaitoskohtaisesti, mikä on otettava huomioon työpanoksessa. 
Mittauksen perusteella voidaan analysoida jäähdytysjärjestelmän toiminnallisuutta sekä arvioida järjestelmän energiankäyttöä luotettavammin. Jos kiinteitä energiankulutusmittareita ei ole eikä väliaikaisten seuranatamittauksien asentaminen ole mahdollista, tulee jäähdytysjärjestelmän energiankäyttö arvioida laskennallisesti.
Lisätietoja ja hakuohjeet: Business Finlandin (businessfinland.fi) energiatuki, energiatuen rahoitusehdot ja asiointipalvelu (businessfinland.fi) 6-2024 Syväselvitystuki Business Finland MIHIN: Energiankäytön tehostamiseksi, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamiseksi tai yrityksen energiankäytön muuttamiseksi vähähiiliseksi omassa energiankäytössä KENELLE: Energiatehokkuussopimukseen
Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.
Energiakatselmuksen tavoite on vähentää kohteen energiakulutusta ja -kustannuksia sekä kohteen energiankäytöstä aiheutuvia CO2-päästöjä.
Tavoite lasketaan liittymishetkellä käytössä olevasta normaalia toimintaa edustavan kalenterivuoden energiankäytöstä. Tavoite vuodelle 2025 vastaa 7,5 % liittyjän energiankäytöstä ja tavoite vuodelle 2020 vastaa 4 % liittyjän energiankäytöstä.