Siirry sisältöön

38 hakutulosta

. – Samalla on käyty läpi kiinteistön automatiikkaa, jotta lämmitys ja jäähdytys eivät ole turhaan samanaikaisesti päällä. Setälän mukaan myös sairaalavälineiden steriloinnissa ja sairaalan keittiössä tarvittavaa höyryntuotantoa tehostetaan säädöillä ja huonosti toimivien venttiilien vaihdolla.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta. Motiva koordinoi foorumin toimintaa. Palaa otsikoihin
Lisää uusiutuvaa energiaa kiinteistöihin Kiinteistökohtainen lämmitys kattaa suurimman osan Lohjan kaupungin rakennuskannasta ja siinä käytetään yhä öljyä ja sähköä. Kuntakatselmoinnissa kartoitettiin merkittävimpiä uusiutuvien energialähteiden lisäämismahdollisuuksia kiinteistöjen lämmityksessä.
Hybridijärjestelmiä yksityisiin kiinteistöihin Kosken Tl kunnan alueella yksityisten kiinteistöjen lämmitys perustuu pitkälti puulämmitykseen (34 %), öljylämmitykseen (25 %) ja sähkölämmitykseen (17 %). Näiden kolmen lämmitysmuodon tukimuodoksi katselmuksessa suositellaan ilmalämpöpumpun (ILP) asentamista.
Kaasun myyjänä toimii Suomen Kaasuenergia Oy, jonka asiakkaana on noin 6 000 lämmitys- ja prosessikäyttäjää ja 26 000 liesikäyttäjää. Maakaasua käytetään kotitalouksissa sekä lämmitykseen että pelkästään kaasuliesissä. Vastaavanlaista liesikäyttöä on myös ravintoloissa. ”Moni maakaasulämmittäjä miettii jo lämmitystavan vaihtoa.
Iso vaikutus asumismukavuuteen Lämmitys on taloyhtiöiden suurimpia kulueriä, joten lämmitysjärjestelmän energiatehokkuudesta kannattaa pitää huolta. Jos sisäilman keskimääräistä lämpötilaa voidaan laskea yhden asteen viihtyisyyden kärsimättä, se tietää jo viiden prosentin säästöä lämmitysenergian kulutukseen.
Lähde: Sisäilmayhdistys Teksti: Motiva Oy viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen Talotekniikan viestintäfoorumi: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin velvoitteiden mukaisesti viestintää eri lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi tehdään alan toimijoista kootun Talotekniikan viestintäfoorumin kautta.
Isännöitsijät energiamurroksen vetureina HSY-alueella Asuinkiinteistöjen lämmitys on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen lähteistä, mutta potentiaalia vähentää päästöjä on paljon. Taloyhtiöissä energiatehokkuutta parantavat toimet voivat olla laajoja hankkeita, joten hallitukset ja osakkaat tuntevat päätösten tekemisessä usein epävarmuutta.