Siirry sisältöön

199 hakutulosta

Energiaopetuksen vahvempi linkittäminen opetussuunnitelmiin, opetuksen nivominen läpileikkaavasti eri oppiaineisiin ja arjen energiankäyttöön mainittiin vahvoina kannusteina ja sitouttajina energiaopetuksen toteutuksessa.
Teollisuus Vuonna 2022 teollisuuden energiankäyttö Suomessa oli 126 TWh eli noin 44 % loppukäytöstä. Teollisuuden sähkönkulutus oli 36 TWh. Metsäteollisuuden osuus teollisuuden energiankäytöstä on noin 58 %, kemianteollisuuden 17 % ja metallinjalostuksen 14 %. Teollisuuden energian loppukäyttö väheni 17 % ajanjaksolla 2000–2022.
Vuonna 2026 voimaan astuva velvoite koskee jatkossa kaikkia yrityksiä, joiden kolmen edellisen vuoden keskimääräinen energiankäyttö on vuosittain 2 800–24 000 megawattituntia. Ensimmäistä kertaa lain soveltamisalan piiriin siirtyvät pk-yritykset voivat vielä vuoden 2024 ajan hyödyntää valtion energiatuen energiakatselmukseen.
Testauksen yhteydessä energiatehokkuuden ammattilainen käy Motivassa kehitetyn mallin mukaisesti systemaattisesti läpi kohteen energiankäytön ja siihen vaikuttavien järjestelmien ja laitteiden nykytilan. Testaustyön lopputuloksena syntyy kohteelle toimenpide-ehdotukset energiankäytön tehostamiseksi sekä energiakustannusten ja CO 2 -päästöjen vähentämiseksi.
Täsmäkatselmuksen avulla halutaan mahdollistaa ja tukea energiatehokkuustoimien edistämistä kohteissa, joissa ei ole halua tai tarvetta selvittää kokonaisvaltaisesti energiankäytön tehostamismahdollisuuksia perinteisillä katselmusmalleilla.
.-22. syyskuuta nostetaan esille arjen liikkumista ja siihen liittyvää energiankäyttöä. Jo pienillä muutoksilla liikkumistavoissa voi saada aikaan säästöjä. Liikkujan viikolla kannustetaan kaikkia liikkuman kestävästi ja taloudellisesti.
Kunnat laativat nyt parhaillaan hiilineutraaliustavoitteitaan ja energiankäytön tehostaminen on keskeinen osa sitä.
Sepa Oy Ensimmäisenä esimerkkikohteena on kattoristikoita ja muita puurakenteita valmistava Sepa Oy, joka teetti tuotantolaitoksen energiankäyttöön keskittyvän täsmäkatselmuksen energianhinnan kallistumisen myötä.
Lähde: Helsingin Energia Tehostamistoimenpiteitä Talon energiankäyttö on vähäistä, joten energiankulutuksen tehostamiseksi ei ole enää merkittävästi tehtävää. Vastaavanlaisissa vesikiertoisissa sähkölämmitystaloissa kulutus on 26 000–32 000 kWh ja maalämpöä käyttävissä 15 000–18 000 kWh vuodessa.
Energianhinnan vaikutusta omaan elämään nyt ja tulevaisuudessa voi vähentää tekemällä omaa energiankäyttöä pienentäviä tekoja. Kaikissa kodeissa on mahdollista vähentää kulutusta.