Siirry sisältöön

337 hakutulosta

Työnantaja voi esimerkiksi investoida omassa kalustossaan sähköisiin ajoneuvoihin tai tarjota työntekijöilleen työsuhdeauton joko vapaana autoetuna tai käyttöetuna. Lisäksi työnantajalla on erilaisia mahdollisuuksia tukea työntekijää sähköautojen lataamisessa.
Esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla voidaan vähentää lämmitysenergiankulutusta, mutta koska pumppu kuluttaa sähköä, nousee sähkönkulutus samalla jonkin verran.
Bioenergia ry – Tapahtumat Isännöintiliitto ry – Tapahtumat Lämmitysenergia Yhdistys ry – Tapahtumat Nuohousalan Keskusliitto ry – Tapahtumat ja koulutukset jäsenille Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry – Tapahtumat Sisäilmayhdistys ry – Tapahtumat Suomen Kuntaliitto ry – Tapahtumat Suomen Kylmäliikkeiden Liitto ry – Tapahtumat Suomen LVI-liitto SuLVI ry – Tapahtumat VVS Föreningen
Agenttiseikkailu opetuksen tukena: Tukee ympäristöopin opetuksen sisältöjä Oppilaan agenttikortissa on 5 tehtävää, joita suoritetaan 10 päivän ajan Tehtäväaiheet: Sähkö, kierrätys, vesi, ruoka ja liikkuminen Innostaa lapsia toimimaan aktiivisesti myös kotona Tehtävät ovat oppilaille helppoja ja arkisia Kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan palkintoja.
Lisäksi pellettejä syöttävä automatiikka tarvitsee sähköä. Pellettitakoissa on automaattisytytys. Pellettitakan säiliön mahtuu usean päivän pellettitarve. Pellettitakan merkittävä etu on se, että sen tuottamaa lämmitystehoa voidaan säätää. Takan tuottama lämpö siirretään huonetilaan puhaltimilla.
Esimerkiksi toimiessaan ilma-vesilämpöpumpun (IVLP) kanssa rinnakkain, öljylämmitys ohjataan käynnistymään automaattisesti kovemmilla pakkasilla, jolloin IVLP:n hyötysuhde ja tehontuotto ovat heikompia ja sähkön pörssihinta on usein tavanomaista korkeammalla.
Sähköllä lämpiää vain 5 prosenttia kunnan omistamien rakennusten pinta-alasta. Kahteen sähkölämmitteiseen kunnan omistamaan rakennukseen on lisätty ilmalämpöpumput, jotka vähentävät sähkön käytön tarvetta. Ilmalämpöpumppujen asentamista mietitään myös muihin kunnan sähkölämmitteisiin rakennuksiin.
Talvella 2022–2023 keskityttiin Astetta alemmas -kampanjassa nopeasti sähkön huippukulutukseen vaikuttavien energiansäästötoimenpiteiden toteuttamiseen. Näillä säästettiin energiaa yhteensä 4 TWh, mikä vastaa suuruusluokkana yli 80 prosenttia Helsingissä vuonna 2021 kulutetusta sähköstä. Kaiken lisäksi vältettiin sähkökatkot.
Kotitalouksissa voidaan älykkäällä lämmön joustokäytöllä vaikuttaa siihen, koska sähköä käytetään ja koska ei. Haasteena voi kuitenkin olla automatiikan yhdistäminen vanhemmissa taloissa käytössä olevaan tekniikkaan.
Kotiolli kertoi, että etenkin sähkölämmitteisten talojen energialuokat paranivat, kun sähkön energiamuotokerrointa alennettiin 1,7:stä 1,2:een vuonna 2017. Tämän jälkeen tehtyjen sähkölämmitteisten talojen energialuokat voivat olla yhtä luokkaa korkeampia, vaikka rakennuksilla ei olisi mitään eroa.