Siirry sisältöön

57 hakutulosta

Sähkön hinnalla 80 €/MWh säästö on 15 000 €/a.
Sähkön tuotanto ja siirto ORC-laitteistolla tuotettu sähkö (n. 1 MW, 690 V, 6 GWh/a) voidaan syöttää suoraan laitoksen matalajänniteverkkoon ilman muuntajaa.
Sähkön hinnalla 80 €/MWh säästö on 15 000 €/a.
Hankinnassa huomioitavaa:       pesuajan säätömahdollisuus  vähemmän likaisia astioita voidaan pestä lyhyemmällä pesuohjelmalla, jolloin säästyy aikaa, vettä ja energiaa käytönohjausjärjestelmä, joka pysäyttää koneen, mikäli pesulohkossa ei ole koreja  vähentää veden-, sähkön- ja pesuaineenkulutusta, ei hukkakäyntiä lämmöntalteenotto  säästää sähköä aikaohjattu astioiden palautusyksikön
ominaiskulutus 19.5 kWh/m³ Katuvalaistus 16.0 MWh/km Säästö 0.14 €/rak-m³ Katuvalaistus 0.51 MWh/piste 5% Valaistuksen säästöpot 1575 t€ Investointi 1626 t€ Sähkön käyttö 33700 t€ Sähkön hinta (67 €) 75 €/MWh arvio Katu- ja puistovalaistuksen säästöpotentiaali kpl W kW á Säästö W Säästö kW HG 80 W 50 80 4.0 MM 35 W 180 50 2.5 HG 125 W 3892 125 486.5 Sp-Na 70 W 200 65 253.0 HG 250 W
Lue lisää 1.2.2021 Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 1 Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.
Ylijäämälämpöä on mahdollista muuttaa sähköksi erilaisten tekniikoiden avulla.
Käytettäessä kestävästi tuotettua sähköä hiilidioksidipäästökin putoaa murto-osaan. HSL:n vuokraamat bussit tulevat koekäyttöön Espoossa ja Helsingissä. Koekäyttö kestää neljä vuotta ja hankkeen budjetti on enintään 6 miljoonaa euroa.
Sieltä löydät tietoa muun muassa aurinkolämmöstä ja -sähköstä sekä pellettilämmityksestä. Dynaamiset rakennusvaipparatkaisut Suomen ilmasto-olosuhteissa Ohje taloautomaation hankintaan Pientalon energiaremontit Taloautomaatio pientalossa – Hankintaohjeet
Laitteiden energiakulutusta, kylmähuoneista, tiskikoneisiin ja monitoimiuuneista sekoittaviin patoihin seurataan yksityiskohtaisesti, keskimäärin sähköä kuluu 1,5 kwH annosta kohden. Ravintolan kuljetukset suunnitellaan yhä tarkemmin. Tavaratoimittajat käyvät harvemmin ja tuovat kerralla isompia eriä.