Siirry sisältöön

23 hakutulosta

Materiaalikatselmukset Materiaalikatselmus on systemaattinen työkalu säästökohteiden tunnistamiseen ja yrityksen kilpailukyvyn parantamiseen. Se auttaa havaitsemaan tuotantoprosessista ne vaiheet, joissa voidaan vähentää materiaalien ja energian käyttöä, syntyvän jätteen määrää sekä ympäristöhaittoja. Motiva kehittää menettelyä Suomessa.
Miten materiaalikatselmus tehdään? Materiaalikatselmus tehdään yrityksen ja konsultin yhteistyönä käyttäen Motivan kehittämää katselmusmenettelyä. Konsultti vastaa työn etenemisestä ja raportoinnista sekä tuo prosessiin oman kokemuksensa ja ulkopuolisen näkökulman.
Materiaalikatselmus kohdistuu yrityksen ydintoimintaan – mitä uutta ulkopuolinen katselmoija voi enää tuoda? Materiaalikatselmus tuo tarkasteluun systemaattisen lähestymistavan, sekä ulkopuolisen neutraalin näkökulman ja resurssin. Katselmoija tuo hankkeeseen oman osaamisensa ja kokemuksensa aiemmista projekteista.
Takaisin Case Lumon Oy – Materiaalikatselmus tehostaa tuotantoa Julkaisun kieli Suomi Laajuus 2 sivua Julkaisuvuosi 2013 Lataa Case Lumon Oy – Materiaalikatselmus tehostaa tuotantoa Kuvaus Parvekejulkisivutuotteita ja lasiterasseja valmistavassa Lumon Oy:ssä tehty materiaalikatselmus osoittautui tuottoisaksi kokonaistarkasteluksi.
Materiaalikatselmus arvottaa tuotantoprosessin läpivirtaus- ja kiertovirtoja. Tällöin todelliset kustannukset eri materiaalivirroille saadaan tärkeysjärjestykseen ja parannustoimenpiteet voidaan kohdistaa tehokkaasti juuri oikeisiin kohtiin prosessia.
Materiaalikatselmus on yrityksen toiminnan tehostamiseen ja materiaalivirtojen hallintaan kehitetty työkalu, ja Teolliset symbioosit Suomessa – FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) on kiertotalouden edistämiseen kehitetty konkreettinen toimintamalli. Motiva avustaa myös Elintearvikealan materiaalitehokkuuden sitoumusten toimeenpanossa ja raportoinnissa.
Case Lumon Oy – Materiaalikatselmus tehostaa tuotantoa (pdf) (263.6 KB) Uponor Suomi Oy Uponor Suomi Oy:n Forssan tehtaalla suoritettu materiaalikatselmus tarjosi yritykselle tavan tunnistaa materiaalien säästömahdollisuutensa. Katselmuksessa käytiin läpi kaikki tehtaan materiaalivirrat ja niiden kustannukset.
Materiaalikatselmus kartoitti keinoja.
Materiaalikatselmus toi esille lähes 70 materiaalin käyttöä tehostavaa toimenpide-ehdotusta, joiden vuotuinen säästöpotentiaali on vajaat 600 000 euroa.
Uponor Suomi Oy:n Forssan tehtaalla suoritettu materiaalikatselmus tarjosi yritykselle tavan tunnistaa materiaalien säästömahdollisuutensa. Katselmuksessa käytiin läpi kaikki tehtaan materiaalivirrat ja niiden kustannukset. Parannuskohteita löytyi yhdeksän, ja konkreettisia toimenpiteitä esitettiin yhteensä 45.